fbpx Българска бира със световно отличие | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българска бира със световно отличие

Българската бира Бритос спечели златен медал на Monde Selection - World Quality Selections 2015 („Монд Селексион“) в Брюксел. Пивоварната беше отличена с високото отличие в конкуренция с повече от 3000 продукта от над 80 страни от цял свят от жури, включващо членове на Френската кулинарна академия, главни готвачи на ресторанти, отличени със звезди Мишлен, и други водещи експерти в своите сфери. Наградата е един от най-престижните еталони за качество, присъждан на най-добрите продукти в своите категории от 1961 г. насам. Към представителите на “Бритос” вече е отправена покана да получат златното отличие на специална церемония в Лисабон на 1 юни т.г.

По повод наградата изпълнителният директор на „Бритос“ Габриела Попова сподели: „Изключително сме горди с отличието. То е признание за нашия бизнес модел да предлагаме висококачествен продукт на достъпна цена, за нашата упорита работа и качествен контрол - от рецептата през селектирането на материалите и производствения процес до крайния продукт - и най-вече за екипа на „Бритос“. Това ни мотивира да подобряваме нашите продукти и да продължим да се развиваме като една от висококачествените бири на пазарите, на които присъстваме“.

Пивоварна „Бритос“ е открита през 2012 година във Велико Търново. Годишният производствен капацитет е 20 млн. литра при напълно автоматизиран процес. Компанията е отличена за “Инвеститор на годината” за 2013 г. и за втората най-динамично развиваща се компания за 2012 г.