fbpx Чудеса на колела | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Чудеса на колела

Много блясък и автомобили, надминаващи фантазиите на един средно статистически човек демонстрира тази седмица неутрална Женева. За 80-ти пореден път автомобилната индустрия показва, че колкото и силни да са турболенциите в икономиката на света, това, което е постигнато ще продължи да се развива. На 2 и 3 март вратите на Палекспо отвориха за да посрещнат кохортата от 10 хиляди “гладни” за новини журналисти, сред които и достойно представена България. И ако миналата година шокът от случващото се в икономиката на света точно бе достигнал своя пик по време на изложението, то тази година като че ли никъде нямаше и повей за думата “криза”. Всички щандовете светеха като съкровището на Аладин, а бъдещето е по-близо от всякога. Не случайно и слоганът на автосалона е именно такъв - “Бъдещето днес”. С мисъл за екологията са и многото бели автомобили, които те пренасят в света на съвършенството. Няма марка, която да не показва своите разработки за електромобили. Дори сега те да предизвикват много въпроси по отношение на реалното си излизане на улицата, то е ясно, че скоро ще заемат своето място на пътя. Все пак реален пример беше Opel Ampera, който на самоход от Германия пропътува 700 км. за да заеме своя подиум в Женева.
Бъдещите линии на автомобилните производства бяха показани в концептуални решения. Дизайнерските студия и къщи се надпреварваха да показват решения, които граничат с представите за извънземни кораби.

Всичко това е примесено с блясъка на женската обаятелност, която караше фотообективите и камерите да се изпотяват от адреналин. Красавици от всякакви раси и националности допълваха този уникален пейзаж.

И като добавим присъствието на икони, като поп певицата Шакира, Михаел Шумахер, Нико Розберг и други, пейзажът придобива най-цветни послания.

Страната на банките, часовниците и шоколадите очаква да посрещне до 14 март (когато ще се затворят вратите на най-значимото за годината изложение) над 700 000 посетители от цял свят.


 Следват още репортажи от Женева