fbpx Цифрова телевизия - реално настояще | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Цифрова телевизия - реално настояще

Цифрова телевизия - реално настояще

етикети

Високотехнологичните уреди, които имат много възможности, правят все по-капризен човека и дори най-малките дефекти са изключително досадни. Телевизията е едно от най-мощните средства за комуникация в цял свят. Но за съжаление качеството на телевизионния сигнал, който достига до дома или офиса, много пъти е лош или незнайно защо прекъсва в най-важния или интересен момент на програмата... Като че ли сме свикнали да се примиряваме с този факт с думите "кабеларки"...
Перфектно качество на картината обаче може да бъде постигнато чрез цифровата телевизия, чиято употреба все повече навлиза в световен мащаб. В България фирма "Евротур Сат ТВ Инженеринг" има вече опит с цифровото кодиране на аналогови телевизионни сигнали, а клиентите на фирмата,
които преди всичко избират качеството, се увеличават всеки ден. Дали и вие не можете да видите перфектна картина на собствения си телевизор у дома? Напълно е възможно! Как можете да станете абонати на цифрова телевизия разговарям с Венелин Стайков от Евротур САТ ТВ.
Г-н Стайков, сравнително отскоро предлагате на вашите абонати
възможността да гледат цифрова телевизия. Как се приема тя?

- Много добре! Нямаме абонат, който до момента да е гледал известно време такъв сигнал и да се е отказал от услугата. Това е бъдещето. В момента всички са потребители на аналогова телевизия, но всеки ще започне да цени качеството, което осигурява цифровата телевизия. Ще стане като с мобилните телефони - от мобифон всички преминаха на GSM.
Какви са предимствата на цифровата телевизия?
-Ясно е, че картината е перфектна. Освен това ние сме уникални като кабелен оператор, защото предлагаме огромен брой цифрови програми заедно с аналоговите. Това е голяма инвестиция за нас. Но важното е, че абонатът може да избира пакет от телевизии, които предпочита, и да плаща само за тях.
Как абонатите ви могат
да ползват тази услуга?

- Достатъчно е абонатите да заявят желание в нашите офиси. В дома им безплатно се монтира специален приемник (setup box). Това е жест от наша страна, защото досега те трябваше да заплащат устройството, а неговата цена ги възпираше. Затова абонатът внася само депозит от 100 лв., който си получава тогава, когато върне устройството. Но досега нямаме такъв клиент. Човек така свиква с качеството, че връщане назад няма.
Каква е цената за услугата
цифрова телевизия?

- Месечната такса за абонатите на кабелната телевизия е 14,40 лв., допълнително се заплаща 5 лв. месечно за цифрова телевизия. Нашата мрежа практически покрива почти 100% от София, което значи, че всички могат да ползват тази услуга.