fbpx Над 80% от българите ще прекарат лятната си почивка в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Над 80% от българите ще прекарат лятната си почивка в България

78% от българите вече са резервирали или планират почивката си за лято 2021. 84% от тях възнамеряват да почиват в България, според проучване за финансовите нагласи, проведено от Кеш Кредит. Високите проценти сочат, че хората започват да преодоляват притесненията си от пандемията, като тенденцията е да се придържат към същия бюджет, който са отделяли за ваканции и преди нея.

Анкетата показва, че над 90% от българите ще отделят до 1500 лв. за лятната си почивка, което за 47% ще осигури отпуска за двама, а за 31% – семейство от три или повече члена. Преди пандемията 89% са отделили същия бюджет, което показва, че почти няма разлика във финансовите нагласи на анкетираните за отделени средства за отдих.

62% възнамеряват да изтеглят кредит, за да финансират почивката си, като 23% от тях признават, че финансите не им достигат да спестяват. 37% ще изтеглят заем, за да покрият част от лятната си почивка, а близо 20% ще вземат кредит, ако бъдат изкушени от ексклузивна оферта към екзотична дестинация. За 19.5% изтеглянето на кредит е единственият начин да си позволят да отидат на почивка поради липса на доходи.