fbpx Ден на отворените врати в природните паркове | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ден на отворените врати в природните паркове

Въпреки изключително лошото време стотици ентусиасти се включиха в Деня на отворените врати в природните паркове, организиран от международната природозащитна организация WWF, GLOBUL и администрациите 11-те природни парка в неделя.
Посетителите във всеки природен парк бяха посрещнати от водачи, които или ги разведоха из малко познати маршрути, или ги посрещнаха в посетителските центрове на природните паркове и им разказаха повече за защитената природа.
Суграшицата и дъждът не уплашиха повече от 50 природолюбители, които посетиха демонстрационния център в Природен парк Българка и мястото, където се залесява с типични дървесни видове.
Снегът и силният вятър не стрестнаха 20-те ентусиасти, сред които британци и италианци, които направиха няколкочасов кръгов маршрут около село Кладница от южната страна на Природен парк Витоша. Въпреки лошото време 30 души се отправиха по маршрута над Сливен в Природен парк Сините камъни.
В Природен парк Шуменско плато 25 души се разходиха до малкопознатите скални манастири.
В природозащитен център "Натура" на Природен парк Врачански Балкан и в посетителските центрове на природните парк Златни пясъци и Персина десетки ученици гледаха филми за защитената природа, участваха във викторини и се забавляваха с игри на топло и сухо.
Водачи очакваха любители на защитена българска природа и в природните паркове Рилски манастир, Беласица, Странджа и Русенски Лом.