fbpx Добре дошли в епохата на видео маркетинга | част 2 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Добре дошли в епохата на видео маркетинга | част 2

 

След като разбрахме, че 87% от маркетьорите използват видео съдържание за своите дигитални стратегии, логично е да се запитаме как да се откроим в Мрежата и да достигнем до по-голяма аудитория. Още повече, когато е известно, че видео съдържанието може да бъде ефективна тактика за повишаване на популярността на бранда, поради вирусните си свойства. За целта ще ви запознаем с идеите на нюйоркската агенция за вирусен маркетинг Thinkmodo пред онлайн изданието Entrepreneur. Видео, в което те правят шега на популярен хорър филм се гледа над 250 милиона пъти във Facebook в рамките на 48 часа.

Превърнете фантазиите в реалност!

Да бъдеш „100% оригинален“ може да бъде трудно. В действителност, може да бъде най-трудната част по създаването на нещо, което хората ще искат да гледат и споделят с всичките си познати. “Да визуализираш какво не може да се случи в реалния живот, но може да се случи във видео, е нещото, което грабва и е удовлетворяващо да се гледа“, споделя Джеймс Пърсли. Едно сравнително лесно предложение според Пърсли е да „наблюдаваме поведението на хората по улиците в различни ситуации и да мислим как може да превърнем това в идея за видео“.

Направете го визуално!

За да го опростим максимално: това, което отличава видеото от други носители на информация като статии и подкастове е това, че можем да видим обектите. Видеото по своята същност е визуално. Вашите потребители искат да гледат видео, в което някой човек говори или предпочитат да видят някакво действие? А вие какво бихте гледали?

„Във Facebook 80% от видеата се гледат без звук“, казва Майкъл Кривицка. „Хората също гледат видеа на мобилните телефони, докато отиват на училище или работа. Зрителите трябва да са способни да разберат смисъла на видеото само от това, което виждат“.

Бъдете кратки!

Краткото видео таргетира времето, в което хората възприемат най-много. „В YouTube имате само 3 секунди, за да грабнете вниманието на хората, и още 1 минута, за да ги запазите фокусирани“, продължава Пърсли. Кривицка предлага да стартираме ударно в началните 3 до 5 секунди и да показваме нещо привлекателно, което да накара хората да се възхитят.

Прочети повече за автора на рубриката на www.etienyanev.com