fbpx Феерична мода | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Феерична мода

Феерична мода

етикети

 

След като Ford Fiesta се оказа, че е най-продаваният малък автомобил в света, със 723 130 регистрации през миналата година от началото на тази у нас вече се продава и последното поколение на модела, което в пролетните дни разходихме до Банско.
Безспорно новата визия на Fiesta привлича още повече, с модерното си излъчване, динамичната си линия, готова да се стрелне в движението на големите градове, с актуален интериор и технологии, присъщи за големите автомобили. Цветовете и греят и я оживяват още повече – прибавени са и три нови - Copper Pulse, Hot Mustard и Candy Blue. На тях ясно се отличава предната решетка с форма на трапец, както и „изписаните“ фарове с дневни LED светлини. Дамите могат да направят абсолютно сравнение с кристално бижу. Веднага се забелязват и гънките на предния капак, които също са новост. Малката красавица е обута със 17-инчови алуминиеви джанти.

 

 

 

Въпреки, че малък автомобил, отлично се събрахме трима колеги, като двамата са мъже с категорична телесна маса:) Прави впечатление, че всички материи са с високо качество. Воланът вече е кожен и приятен за допир. Местата за вещи са увеличение като най-удобен е новия централен подлакътник, където могат да се крият по-ценни предмети. Джобовете във вратите също са по-големи. Нов е 5-инчовия цветен дисплей, който поддържа първата интегрирана система за навигация при модела. Въпреки, че централната конзола на пръв поглед изглежда сложна с многото си копчета, на практика е съвсем лесна за разчитане. Отличителното синьо осветление на циферблатите, ключовете и екраните присъства отново.

Шофирането е приятно – воланът е стегнат, но по-късно, когато паркирах усетих лекотата, с която се върти. Иначе набира добре, без да се замисля и изнервя. Вярно на баира към предела са налага да сваля по-ниска предавка, но все пак там отсечките са къси, а и си нося достатъчно „товар“, а той оказва влияние. Fiesta се предлага и с автоматична 6-скоростна кутия, която има възможност и за преминаване към ръчен режим само с натискане на бутон и без съединител.

 

Fiesta е оборудвана с уникалната система за помощ при аварийни ситуации на Ford SYNC, която дори „говори” на български. В случай на инцидент (когато е отворена въздушна възглавница, без тази за колената на водача) сисемата автоматично набира номер 112 чрез свързания с Bluetooth мобилен телефон и дава информация за инцидента и точното местоположение на автомобила. За огормен късмет в Бъгария все още тази система не е тествана в реална ситуация и дано не се налага...
SYNC обаче има и много приятни функции – чрез гласови команди тя комуникира с мобилният ви телефон и може да изберете номер, песен от MP3-плейър само като назовете името на изпълнителя например. За да сте съсредоточени върху шофирането само, системата ще прочете и получените смс-и на глас.

Малката Fiesta се предлага със 7 двигател, коите се борят за минимален разход. Особено интересен е 1-литровия бензинов EcoBoost, който вече се предлага и със 125 к.с., като постига разход от 4.3 л/100 км. Друг забележителен мотор е 1.6-литровият дизелов Duratorq TDCi с ECOnetic технология, 5-степенна предавателна кутия и подобрени скорости осигурява CO2 емисии от 87 г/км и разход 3.3 л/100 км. Принос в ниският разход е и системата Start-Stop. А за отличниците в еко-режимът, Fiesta раздава цветенца. Това е системата, която показва на дисплея от 1-5 „листенца“ за всяко от трите „цветя“, като така може да подобрите смяната на предавките, скоростта и съобразяването с пътната обстановка.
Новата Fiesta е тествана при тежки условия и е изминала 1,2 милиона км по пътна мрежа и 850 000 километра тестови писти, както и павирани трасета и пътища с дупки. С други думи – инженерите са помислили дори и в нашата родина автомобилът да издържи ...:)

Facebook коментари