fbpx DR - новата марка автомобили, която стъпи на българския пазар | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

DR - новата марка автомобили, която стъпи на българския пазар

Автосалон София 2019

DR - новата марка автомобили, която стъпи на българския пазар

Най-новата марка автомобили, която прави своя дебют по време на софийския автосалон е DR и идва от Италия. Официален вносител за България е Автомотор Корпорация, а на щанда са представени три от SUV моделите на марката: DR3, DR4 и DR6, както и електрическия прототип DR3 EV, който ще се продава от 2020 г). Стартовите цени за бензин са:

DR3 от 29 290 лв с ДДС
DR4 от 33 390 лв с ДДС
DR6 от 39 390 лв. с ДДС

Всичко в цената

Търговската концепция на DR е да предлага автомобили "Full optional", т.е. в цената която вижда клиентът вече са калкулирани опциите - от електрическия люк до инфоразвлекателната система с функция за прожектиране съдържанието на смартфона, алуминиеви джанти, климатик, сензори за паркиране, камера за заден ход и дори системата с 4 камери за 360-градусов обзор в DR4. Единствено се доплаща за по-специална персонализация като двутоново купе +затъмнени задни стъкла, по-голям размер алуминиеви джанти и тапицерия от изцяло естествена кожа.

Моделите се предлагат и с пропан-бутан като цената на бензиновата версия на всеки модел се увеличава с 1 800 лв, а за метан с 3 100 лв. от цената на пропан-бутан, като не се предлага за DR3. Партньорът за доставката на газовите уредби е лидерът в сектора – италианската компания BRC.

Двигателите са австрийска разработка (AVL), R&D-то е италианско, като се влагат компоненти на утвърдени производители като Bosch, Magneti Marelli. Всички модели се произвеждат в сътрудничество с азиатските производители Chery и Jac по поръчка и дизайн на DR. Продуктите се довършват в завода в италианския завод в Макия д’Изерния (централна Италия) и са с европейски сертификати.

 

Малко история

Компанията DR е основана преди повече от 50 години и през 80-те се налага в Италия и Европа като водеща такава за продажба на автомобили на най-престижните западноевропейски марки чрез мрежа от собствени дилъри, които днес са повече от 100 и над двеста сервизни центрове. Паралелно с търговската си дейност, в същия период DR се занимава активно с проектирането и производството на състезателни автомобили.

През 2006 г. DR, използвайки собственото си технологично ноу-хау, успява да направи първия си автомобил – DR5, благодарение на който влиза в редиците на италианските автомобилни производители.

След като произведе и пусна на пазара в Италия SUV-а DR5, както и други модели, сред които малки градски автомобили, миниванове и компактни кросоувъри, през 2018 г. DR лансира изцяло нова гама.