fbpx Geneva Motor Show 2013, II | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Geneva Motor Show 2013, II

Китайският автомобилен производител Qoros направи световната си публична премиера в Женева. Той представи изисканият седан Qoros 3, който е оборудван с четирицилиндрови 1.6 л. двигателя с максимални мощности от 126 и 156 конски сили (при турбо версията). Компанията разработва и трицилиндров, 1.2 л, както и нов GDI 1.6 литров турбоагрегат. Бяха показани и концептите на основата на тройката - Cross Hybrid Concept и Estate Concept.

Специална боя, миксирана с 24-каратово злато, изписва името Hundra (от шведски - 100). Това е стотният модел на суперавтомобила Agera на шведите от Koenigsegg. Моделът е изработен само в един екземпляр. Златни нишки има вградени и в конците на седалките в купето. Петлитровият мотор V8 се обяздва от трудно представимите 1016 к.с.,а ускорението от 0-100 км/ч за 2,8 сек.! Още по-невероятното е, че този автомобил има клиент, който е от...Хонк Конг!Учудени ли сте?

Звездата на BMW бе премиерата на Серия 3 Gran Turismo. Този модел представя по нов начин концепцията “gran turismo” като събира спортната натура на седана на Серия 3 и практичността на Серия 3 touting. Типичната мощна предна част за марката, преминава в елегантен силует, подобен купе със странични прозорци без рамки, ниска задна част и голям отвор на багажника. Въпреки скосяването, мястото в купето е забележително голямо, особено за задните пътни. За първи път модел на марката е оборудван с голям подвижен заден спойлер.
Акцент на Женева са и най-новите функции и иновативни системи за подпомагане на водача от BMW ConnectedDrive. Нощната система BMW Night Vision има доста повече развитие в предотвратяване на пътни произшествия по тъмно, която от лятото ще разполага със система за разпознаване и предупреждение на животни с обхват, надхвърлящ обсега на дългите светлини. С Dynamic Light Spot рискът от сблъсък с пешеходци или животни намалява още повече.

Ето това е автомобил за 3 млн. евро - Lamborghini Veneno! Тройката продължава, защото ще бъдат произведени само 3 автомобила. Супермощното чудовище разполага с 6,5 литров, V12 двигател с максимална мощност от 750 к.с. и ще може да се ускори от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди. Максималната скорост на движение е 355 км/ч. За постигането на тези резултати спомагат и системата за задвижване на четирите колела, оптимизираната седемстепенна роботизирана предавателна кутия, специалната аеродинамика на предната част на автомобила, регулируемият заден спойлер и други.

Audi представи бензиново-електрическа версия на A3, обозначена като e-tron. Тя се задвижва от 1,4-л 4-цилиндров мотор, с директно впръскване на горивото. Мощността от 148 к.с., се комбинира с електромотор с мощност 101 к.с., монтиран в предната част, точно пред новата 6-степенна скоростна кутия с двоен съединител. Моделът е с три режима на задвижване – petrol, electric и hybrid mode. Ускорението от 0 до 100 км/ч е за 7,6 сек., а максималната скорост е 220 км/ч. При електрически режим максималната скорост е до 130 км/ч. и с едно зареждане изминава 50 км. Производителите обещават комбиниран разход на гориво от само 1,5 л/ 100 км.

още от Geneva Motor Show 2013 на www.tbmagazine.net/avtonovini/geneva-motor-show-2013-iv.html