fbpx Гинес барманът Пенчо Пенчев отпразнува 25 години на своя бар | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Гинес барманът Пенчо Пенчев отпразнува 25 години на своя бар

Българският Гинес рекордьор Пенчо Пенчев отпразнува 25 години от откриването на първия си бар във Варна. Именно там са поставени цели 4 рекорда, вписани официално в Книгата на Гинес за най-голям брой коктейли, предлагани в менюто - 2002 година - 974 коктейла в менюто, 2005 година - 1227 коктейла, 2010 година - 1244 коктейла в менюто, а през 2014 година – Пенчо Пенчев създава цели 2014 коктейла в менюто.

 

Сега барът на Пенчо Пенчев носи името Pench’s Bar By Proshek и вече се намира в София. В него във всеки един момент можете да си поръчате някой от 2014-те коктейла, като барманът ще изпълни рецептата за не повече от 3 минути, за да бъдат спазени изискванията на Гинес.
Именно в това се увериха гостите на специалното събитие „25 години. 2014 магически коктейла“.  Всеки посетител си изтегли произволно номерче, отговарящо на точно определен коктейл от менюто, а професионалните бармани в заведението изпълниха безупречно всеки един от тях. Самият Пенчо Пенчев пък изненада гостите си с музикално изпълнение на саксофон, което допълни елегантната атмосфера на събитието.

 

В Pench’s Bar By Proshek можете да се срещнете и с още един топ барман -  Васил Колев, който е многократният световен шампион от редица Световни първенства за бармани - Пекин, Прага, Кейп Таун, Сингапур, Варшава и др.

 

Отскоро историята на Pench’s Bar се обвързва и с тази на чешките братя Георги и Богдан Прошек, поставили началото на съвременното пивоварство в България, участвали в изграждането на Орлов и Лъвов мост, паметника на Васил Левски, Народното събрание, старата Централна гара, Варненското пристанище, придворната печатница и други. Именно върху терена на легендарната Прошекова фабрика, построена през 1884 г., днес е изградена модерната сграда, в която се помещава Pench’s Bar By Proshek. Един от наследниците на фамилията, Богдан Прошек, също поздрави гостите и разказа някои интересни факти от историята на семейството.