fbpx Известни личности дефилират с децата си в подкрепа на профилактика на детското зрение | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Известни личности дефилират с децата си в подкрепа на профилактика на детското зрение

Известни личности дефилират с децата си в подкрепа на профилактика на детското зрение

етикети

Известни личности със своите деца участваха в модно ревю на българската марка очила KWIAT („Квят”) в подкрепа на кампания за профилактика на детското зрение. Всички те показаха актуални модели слънчеви и диоптрични очила от колекциите KWIAT Comfort и  KWIAT Junior.

Кампанията за профилактика на детското зрение се реализира с подкрепата на Министерство на образованието и науката в периода от 15 септември до 31 октомври  2014 г.  Специален гост на събитието беше г-жа Тотка Иванова, държавен експерт в Министерство на образованието и науката. Вечерта откри проф. Любомир Стойков, като в официалната част преди ревюто Павел Цветков, управител на KWIAT, даде информация за кампанията, а Мила Драгомирова, магистър по оптометрия и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски” акцентира върху това, че в грижата за очното здраве е необходимо добро сътрудничество между офталмолози (диагностицират и лекуват очните болести), оптометристи (знаят най-много за окото като оптична система) и оптици (помагат за правилния избора на очила).

Кампанията на KWIAT е насочена към популяризиране необходимостта от редовна профилактика на зрението и към реализирането на важната връзка между офталмолози, оптометристи и оптици. Целта е повече деца и младежи да бъдат прегледани от специалист, за да бъдат открити, лекувани и коригирани навреме очните заболявания. В рамките на кампанията безплатен очен скрининг на деца и младежи до 18 години ще се извършва в над 90 оптики и кабинети в цялата страна.

 

Facebook коментари