fbpx Големи туроператори предлагат да рекламират България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Големи туроператори предлагат да рекламират България

Представителите на мениджмънта на големи туристически компании в Германия са предложили общи рекламни кампании за промотиране на туристическия продукт в България. Сред планираните активности са излъчване на рекламни клипове по време на чартърни полети в авиокомпаниите, организиране на журналистически посещения в страната, излъчване на реклами по радио и тв канали и онлайн. Фирменото портфолио на компаниите включва, освен туроператор, също и радиа, телевизии, печатни издания. Част от планираните активности са насочени към туристическите агенти, тъй като, според представителите на бизнеса, около 85% от записванията на германския пазар се правят именно от тях.
По мнението на бизнеса едно от основните конкурентни предимства на страната ни на туристическия пазар е предлагането на качествен продукт на достъпна цена.

В рамките на участието на България на ITB Берлин директорът на дирекция „Маркетинг, информация и реклама в туризма“ Анелия Генова даде интервю за паневропейският тв канал Eurosport. Спортът и приключенският туризъм като един от акцентите в стратегията ни за устойчиво развитие на туристическия продукт, изборът на България за новооткрита голф-дестинация от Международната асоциация на голф туроператорите, планираните спортни събития в страната в близките месеци бяха сред основните теми в интервюто. Телевизионният канал ще излъчи материала като част от специален репортаж от участието на България на ITB Берлин.