fbpx Грандиозно шоу за откриването на новия дом на Mercedes-Benz и Силвър Стар в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Грандиозно шоу за откриването на новия дом на Mercedes-Benz и Силвър Стар в София

Множество изискани гости – клиенти, партньори и журналисти станаха свидетели на запомнящ се спектакъл и дрон шоу за официалното откриване на новия дом на Mercedes-Benz и Силвър Стар в София. Събитието беше уважено от високопоставени представители на Mercedes-Benz, Daimler Truck и INEOS Grenadier, а домакин на празненството беше главният изпълнителен директор на Силвър Стар г-н Ролф-Юрген Заерле.

Ролф-Юрген Заерле (вдясно), главен изпълнителен директор на Силвър Стар

„Днес се навършват точно 6 години и 24 дни откакто Силвър Стар започна дейността си в България. За такъв кратък период, малко компании у нас могат да се похвалят с постижения като нашите. Инвестирахме общо 45 млн. евро, утроихме оборотите си, а през миналата година Mercedes-Benz оглави пазара на премиум леки автомобили в България. И ето ни днес, на откриването на този уникален за региона комплекс, който ще предложи 5-звездно преживяване за нашите клиенти. Убеден съм, че това е само началото за Силвър Стар в България“, заяви по време на откриването главният изпълнителен директор на Силвър Стар г-н Ролф-Юрген Заерле.

Този уникален за региона комплекс ще предложи 5-звездно преживяване за нашите клиенти, каза Ролф-Юрген Заерле

Единственият по рода си автомобилен комплекс е разположен на територия от 65 000 кв. м. и предлага на едно място, под един покрив, всички продажбени и следпродажбени услуги за леки и товарни автомобили, ванове и автобуси на звездната марка. Адресът на новия дом на Силвър Стар и Mercedes-Benz e ул. Челопешко шосе 52 - изключително комуникативно място, в индустриалната зона на район Кремиковци, между Челопешко шосе и Околовръстен път.

Това е първият и единственият комплекс в България, в който е имплементиран и най-новият стандарт на Mercedes-Benz за изключително клиентско преживяване като във 5-звезден хотел. Той осигурява чисто нов модел на обслужване с релаксираща и предразполагаща обстановка, която дава възможност на клиентите да се насладят на премиум услугите и продуктите на звездната марка, които Силвър Стар ще им предложи в модернистичен шоурум на територия от общо 1700 квадратни метра. В сервизите за леки и товарни автомобили, ванове и автобуси, простиращи се на обща площ от 8700 квадратни метра, е инсталирано чисто ново оборудване от най-висок клас. Общата разгърната застроена площ на комплекса е почти 13 000 квадратни метра, като сградата е на два етажа.

На първия етаж или кота нула, освен шоурум и приемна за леки автомобили се помещава и  приемна за товарни автомобили, която пък е първата в Европа и света, изпълнена по новия корпоративен стандарт на Daimler Truck, който ще влезе в сила в началото на 2024 г. На територията на комплекса са разположени още два механични сервиза - за леки и за товарни автомобили и автобуси, склад за резервни части, каросерийни и бояджийни сервизи, както и тренинг център.

Изградено е и първото за българския пазар закрито сервизно лоби за леки автомобили, което играе важна роля в новия бизнес процес и подобреното клиентско преживяване. На разположение са и два автокозметични центъра, за леки и товарни автомобили.

Офисната част на сградата е разположена на втория етаж, като тя предлага обширно споделено пространство с модерни и иновативни работни места, изцяло съобразени с процесите по дигитализация, които протичат в компанията.

Инвестиция на Силвър Стар в модерния мултифункционален комплекс превишава 18 млн. евро.