fbpx Шведски стандарт | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Volvo V40 Cross Country

Шведски стандарт

етикети

 

За тези, които обичат да се винаги в движение и чакат само да дойде петък следобед и да потеглят, Volvo излиза с много добро решение - V40 Cross Country. Просторен петместен all road автомобил (със задвижване на четирите колела) е с отлични динамични качества, с възможности за движение и по черните пътища, комфорт и прословутата шведска сигурност.

 

Изисканият дизайн съчетава елегантни елементи със здрави и силни форми – лайсните на покрива, хромираните прагове, масивната решетка, предната и задна подсилена кора говорят за мускулесто тяло, което ще издържи на повече натоварвания. Издължената предница със специфични ръбове на предния капак, както и типичната за купе задна част с голяма чупка разкриват динамични възможности, които биха очаровали всеки, който седне зад волана.

 

Купето е изпълнено с шведски лукс. Само в кожената тапицерия може да избирате между пет различни версии, като отличната комбинация на два цвята носи повече индивидуалност и настроение.

Централната конзола е масивна, но изчистена. Наподобява клавиатурата на смартфон, който се командва изключително интуитивно. Централният подлакътникът се регулира по височина, а под него има достатъчно място да се съхраняват фотоапарат или CD-та, както и други вещи. Там са разположени изгоди за с USB/iPod или AUX. Пред подлакътника е разположен държач за две чаши, както и изход за 12V електричество. Специалното LED осветление дава лукс усещане, а според настроенията може да променяте цветовете на светлините на централния панел.

Подлакътник има и за задните пътници, както и изваждащи се държачи за чаши. Задната седалка се дели в съотношение 40/60, като се сгъва лесно и така осигурява бърз достъп до товарното отделение. Освен това седалките могат да се дърпат и напред и така да осигурят още товарно място.

Динамиката и стабилността на автомобила са забележителни. Топ двигателят е 2,5 литров T5 бензинов/254 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Той се предлага с автоматична скоростна кутия като ускорението е за впечатляващите за подобен вид автомобил от 0-100 км/ч само за 6,1 секунди. В същото време средният разход достига до 7,8 л/100 км. Като че ли скорост от 180 км/ч е съвсем естествена за автомобила и по-интересното е, че тя не се усеща като толкова висока.