fbpx Dacia Spring e най-продаваният електромобил в България през 2022 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Dacia Spring e най-продаваният електромобил в България през 2022 г.

За поредна година Dacia от години е предпочитан избор на българския пазар. През 2022 г. Duster е лидер в SUV сегмента, Spring e най-продаваният електромобил, а Sandero е първи в компактния клас.

През пролетта на 2022 г. марката лансира изцяло нов модел – Jogger, който за по-малко от една година стана третият най-продаван модел на марката с над 400 регистрации. Почти 60% от продажбите на Jogger са на 7-местни версии, атестат за комфорта и качеството на модела и на трите реда седалки.

За Dacia 2022 е година на пълното преобразяване – новата бранд идентичност беше лансирана в рекламната комуникация, в онлайн порталите, в избрани дилърства в Европа и от края на годината – върху автомобилите на марката. Dacia представи и нови лого, цветове и материали.

"Със своето убедително лидерство както по отношение на обем, така и по отношение на обхват, Spring доказа, че е автомобил, който може да промени консуматорския модел. През тази година ще обогатим допълнително портфолиото си от задвижвания с първия хибрид за марката – JOGGER HYBRID 140, който също ще бъде уникално предложение за сегмента си", споделя Емил Гърнев, генерален мениджър Renault и Dacia за България.

С впечатляващите 190 регистрации Spring изпреварва втория в класацията с над 100 автомобила. Моделът има регистрации в най-много общини от всички електромобили.

Dacia също така много успешно реализира концепцията ECO-G - едновременно ефективно и икономично, атрактивното двугоривно предложение, съчетаващо задвижване на бензин и пропан-бутан. Над 50% от регистрациите на Dacia с вътрешно горене през изминалата година са именно ECO-G. При Jogger те са над 75%.

През 2023 г. Dacia ще допълни своето предложение, лансирайки своя първи хибрид - JOGGER HYBRID 140. По този начин марката ще предложи на своите клиенти не само най-достъпния 7-местен автомобил, а най-достъпния 7-местен хибриден автомобил в услуга на природата и семейния бюджет.