fbpx “Guerrilla marketing” Психологията на Интернет маркетинга | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

“Guerrilla marketing” Психологията на Интернет маркетинга

“Guerrilla marketing” Психологията на Интернет маркетинга

етикети

Страхът от грешка и взимане на погрешно решение

Това е най-голямата бариера при процеса на продажби. Хората се страхуват да не вземат погрешно решение със закупуването на вашия продукт. Те се страхуват да не бъдат излъгани от вас при покупката и да не получат продукта, който са очаквали. Съществуват два начина за преодоляване на този страх. Първият начин е чрез предоставяне и добавяне на правдоподобност към вашите реклами и послания. Правдоподобността се доказва чрез свидетелството, атестата на вашите клиенти. Добавете към вашия уеб сайт: “Kакво казват вашите клиенти за продукта, който продавате”.

Потенциалните клиенти ще повярват повече на вашите клиенти, отколкото на вас!
Затова винаги публикувайте на вашия уеб сайт мненията на вашите клиенти за продук-тите и услугите, които предлагате. Чудесен пример за използването на този начин за преодоляване страха от грешка и взимане на погрешно решение са мненията на клиентите, завършили 4, 8 или 12 седмични обучения по системата Guerrilla Marketing чрез интернет, публикувани на адрес:
www.jnn-marketing.com/GM.htm
В качеството на още една гаранция и средство за преодоляване на страха, тук се предлага и възможността за 100 % връщане на таксата за обучение след първата седмица, ако обучението не е оправдало очакванията на клиента!
Вторият начин за преодоляване на страха от грешка и взимане на погрешно решение е чрез предоставяне на гаранция, лишена от риск или дори по-добра гаранция.

Дайте възможност на вашите клиенти да върнат продукта и да получат парите си, ако продуктът не ги удовлетворява, независимо от причината

Или още по-добре, заедно с продажбата на продукта, предоставете безплатни допълнителни бонуси (например безплатен анализ, свързан с продукта, безплатна електронна книга, безплатен курс на обучение и др.), които клиентът може да задържи дори ако реши да върне продукта, който е купил. Най-добрият начин за преодоляване на страха е да предоставите възможност на клиента за изпробване на продукта за определен тестов период и да го закупи след изтичането му. Например производителите на софтуер, интернет доставчиците най-често предоставят най-добрия от трите начини. От кого ще закупите продукта, от този, който изисква първо да го платите и после да го получите или от този, който първо ви предоставя възможността да пробвате продукта за определено време и след това, ако желаете да го закупите? Един успешен пример в българското интернет пространство за тест на продукт преди да решите дали искате да го закупите е предложението за 30-дневен безплатен пробен тест на най-бързодействащата и с най-висока степен на защита антивирусна система в света NOD32. Можете да изтеглите NOD32 от адрес: www.nod32.bg и да го тествате безплатно за 30 дни. Опитайте! Толкова е лесно и нищо не губите!

Изключителността
Хората желаят да получат “специални”, “изключителни” условия само за тях. Те желаят да чуят, че са специални и искат да бъде споменато тяхното име. Така например, при излизането от печат на български език на книгата на Филип Котлър “Котлър за маркетинга. Как да създаваме, печелим и управляваме пазарите”, като маркетинг консултант, договорих с издателството на книгата “Класика и Стил” специални условия за покупка с % отстъпка и доставка на място, само за читателите на моите публикувани статии по маркетинг. Написах писмо за директен маркетинг до тях, изпратих го по е-mail до моята лична база данни с позволение от читателите ми да им изпращам е-mail съобщения със статии, новини, интервюта, примери, предложения в областта на маркетинга и резултатът бе над 60 % респонденти за покупки на книгата.

Важно!

За всички читатели на сп. “твоят Бизнес”, които проявяват интерес към интензивните 4, 8 и 12 седмични програми за обучение чрез Интернет по американската система “GUERRILLA MARKETING има
10% отстъпка от цената на обученията, ако се регистрирате до 1 септември 2008 г.
Повече информация за обученията, програмите, въпроси и отговори, цена и онлайн регистрация, може да получите на адрес: www.jnn-marketing.com/GM.htm

 

Изключителността винаги дава по-добър резултат
В случая, изключително високият процент се дължи и на факта, че целевата група е с много големи интереси в областта, в която е и книгата и ми е предоставила своето разрешение да им изпращам е-mail съобщения, свързани с маркетинга. Така че трите елемента - разрешение, изключителност и висок интерес към темата, доведоха до тези завидни 60 %. За сравнение, 10 % респонденти се считат за постигнат много над средното ниво процент за директен маркетинг (какъвто е и е-mail маркетингът), а средният процент респонденти в света в момента е между 1 и 2 %. И така вече разгледахме четирите аспекта на човешката природа, които имат най-голямо влияние при интернет маркетинга. Помните ли първия принцип на рекламата.

Себичността и егоизмът са присъщи на нашите потенциални клиенти
Те си задават въпроса “Какво ми носи това на мен?” за всичко, което вашия уеб сайт им предоставя. Това е първият въпрос, на който трябва да отговорите с вашия уеб сайт, вашето е-mail съобщение, вашия интернет маркетинг. Трябва да казвате и да показвате на вашите посетители какво им носите вие на тях. Запомнете маркетинговото изявление на Guerrillas: “Кажете ми защо и след това ще купя!”

Facebook коментари