fbpx Honda настъпва в производството на електричество на местно ниво | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Honda настъпва в производството на електричество на местно ниво

Honda ще представи редица нови технологии по време на изложението за електроника CEATEC, което започва в Makuhari Messe в японския град Чиба от 6 октомври. В духа на мотото “Умно управление на натрупаната енергия“ компанията ще представи за първи път серийната версия на системата Honda Mobile Power Pack. Състои се от батерии, които могат да се махат, устройства за зареждане и разреждане и концептуална водородна станция (70 mPa Smart Hydrogen Station - SHS), която генерира и осигурява водород под високо налягане. С този мобилен силов пакет Honda ще осигури разумно оползотворяване на генерирана от естествени източни енергията при ниски нива на въглеродни емисии, като тя се акумулира и съхранява, но се използва само при необходимост.

В комбинация с мобилния силов пакет Honda Mobile Power Pack, зарядно-разрядното устройство Honda Mobile Power Pack Charge & Supply ще да бъде от полза във всекидневието ни в редица случаи. Например може да бъде ползвано като авариен източник на енергия или дори като съвсем регулярен такъв в зони, които не са електрифицирани.

Друго решение е 70-мегапаскаловата концептуална водородната станция Smart Hydrogen Station(SHS) генерира, съхранява и доставя водород под високо налягане към превозни средства, функциониращи с горивни клетки. 70MPa SHS Concept стана първата в света водородна станция, оборудвана с електролизатор с високо диференциално налягане, за да освободи водород, генериращ налягане от 82MPa (при пълнене то е 70MPa). Honda предвижда да пусне в продажба това изобретение, което включва така наречения Power Creator, оригиналният електролизатор с високо диференциално налягане, при който не е необходим компресор и по този начин продуктът е с компактни размери. Устройството добива водород чрез водна електролиза и ползва електричество, генерирано от множество източници, повечето от които – възобновяеми.