fbpx HP представи подобрения при работните станции и нови VR продукти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

HP представи подобрения при работните станции и нови VR продукти

HP представи подобрения при работните станции и нови VR продукти

HP ще подсили своите най-продавани мощни работни станции HP Z4 с възможност за избор между Intel® Xeon® или Core™ X процесори и поддържка на двойна екстремна графика.
„Обновената работна станция Z4, заедно с най-новият хедсет HP Windows Mixed Reality и последните удобни решения и услуги за виртуална реалност, предлагани на клиентите, ще трансформират начина, по който се развиват продуктите в различните индустрии”, коментира Гуен Кобъл, директор „Работни станции, тънки клиенти, търговски решения и смесена реалност“ за Европа, Близкия Изток и Африка. “През изминалата година, HP представи най-мощната работна станция в света, най-мощния хибрид и първите в света професионални VR раници. Днешните новини са отражение на фокуса ни върху непрекъснатото разширяване на портфолиото от работни станции и VR възможности, които ще позволяват удивителни нови преживявания и ще дефинират бъдещето на компютърните технологии.”

Работните станции HP Z4 са идеални за конструиране, симулация, обработка на видео файлове и виртуална реалност, предоставяйки необходимата производителност за редица приложения. Те могат лесно да се справят със задачи, изискващи обработка на висока честота, множество CPU ядра и двойни високопроизводителни процесори. Освен процесорите Intel® Xeon® W, работната станция Z4 може да бъде конфигурирана и с процесори Intel Core ™ X с до 18 ядра1 и до два екстремни графични процесора за още по-висока мощност и производителност. С дизайн, разработен на базата на симулации и възможност за генериране на VR съдържание, потребителите безпроблемно могат да създават дизайн, симулации или визуализации. 

За да обърне внимание на редица тромави и непреодолими аспекти при разработката и внедряването на VR, HP представи и HP VR Launch Kit за Unreal Engine8. VR комплектът е създаден, за да ускори решенията, като драстично рационализира VR разработването чрез визуализация на дизайна. Позволява на потребителите бързо да определят оптимални компютърни конфигурации и да си спестят дни в подготовката на виртуална реалност, благодарение на Datasmith4, която автоматизира процеса на оптимизация на 3D ресурсите за разработчици на виртуална среда и включва често срещани интеракции, включително извеждане на части и напречни сечения на модели. Комплектът HP VR Launch Kit е набор от инструменти, базиран на Unreal Engine и е разработен за бизнеса от HP, Intel и Epic Games.