fbpx ИТ компания ще открие нови 520 работни места | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

ИТ компания ще открие нови 520 работни места

Икономиическият министърът връчи сертификат за инвестиция клас "А" на „Колпойнт Ню Юръп“ АД за проект „Разширяване на дейността на Колпойнт Ню Юръп и навлизане на нови пазари” в София и Пловдив. Проектът ще се реализира в рамките на 3 години, до февруари 2017 г., като за това време компанията се ангажира да открие 520 работни места.

"За нас всеки чуждестранен инвеститор е важен и затова усилията на правителството са насочени към подобряване на бизнес климата и облекчаване на административните тежести с цел подкрепа на бизнеса в България. Проекти като вашия са доказателство за добрите инвестиционни условия у нас", заяви министър Драгомир Стойнев.

В рамките на срещата, на която присъстваха и заместник-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева и Светослав Младенов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, изпълнителният директор на „Телъс Интернешънъл Юръп“ Ксавиер Марсенак изказа благодарността си на министър Стойнев за подкрепата и успешното партньорство в лицето на Министерство на икономиката и енергетиката.

Инвестиционният проект, стартирал през месец март 2014 г., е предприет в резултат на стратегическо партньорство с канадската национална телекомуникационна компания Телъс, след като през 2012 г. нейното дъщерно дружество “Телъс Интернешънъл Лтд” придобива мажоритарен пакет от „Колпойнт Ню Юръп” АД. „Телъс Интернешънъл (Ю.К.) Лтд." е изцяло собствена дъщерна компания на TELUS Communications, водеща канадска телекомуникационна компания с годишни приходи от 7.5 млрд. евро (11.3 млрд. канадски долари) и 13.3 млн. клиенти.