fbpx Изцяло електрическият ID.3 прави световна премиера на салона във Франкфурт | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Изцяло електрическият ID.3 прави световна премиера на салона във Франкфурт

Eлектрическата мобилност е основната тема в експозицията на щанда на марката Volkswagen на автомобилното изложение във Франкфурт, което ще се проведе в периода от 10 дo 22 септември във Фракфурт. ID.3 олицетворява преобразяването на марката Volkswagen по-добре от всеки друг модел. Само след броени дни първият модел от новата ID. фамилия от напълно електрически модели ще отпразнува световната си премиера на автомобилното изложение във Франкфурт (IAA), демонстри-райки революционен дизайн, по-голям автономен пробег, впечатляваща динамика на пътя и просторен интериор.

ID.3 следва стъпките на легендарната „костенурка” и Golf, поставяйки третият крайъгълен камък със стратегическо значение в историята на марката Volkswagen. Още в средата на месец май Volkswagen отбеляза забележителен успех със старта на предварителните поръчки на изключителното специално издание ID.3 1ST Edition, което се отличава с фантастично ниво на оборудването и ще бъде произведено в ограничен тираж от едва 30 000 екземпляра.

В зависимост от избора на батерия, новият модел може да измине разстояние между 330 и 550 кило-метра с едно зареждане. Благодарение на отличната технология за зареждане, необходимата за изминаване на разстояние от около 290 километра енергия може да бъде възстановена само за 30 минути (при 100 кВт мощност на зарядната станция). Volkswagen ще предостави гаранция върху капацитета на акумулаторните елементи на ID. моделите за период от осем години или 160 000 километра пробег.

Имайки предвид базовата цена за серийната версия на ID.3, която ще бъде под границата от 30 000 евро на пазара в Германия, новият модел се позиционира категорично като електромобил за широката потребителска аудитория. Друг важен момент при първото изцяло контруирано за целта електрическо превозно средство на групата Volkswagen е фактът, че ID.3 ще се отличава с неутрален въглероден отпечатък за целия период на експлоатация, ако потребителите използват зареждане с електроенергия от възобновяеми енергийни източници.