fbpx Как да се представим в интернет? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Как да се представим в интернет?

Как да се представим в интернет?

Автор

Създайте си ясна стратегия.

Не става въпрос за многоходова и сложна стратегия, в която кореец прави 1000 кликания на мишката в секунда във видео игра, а за ясно изградено послание и последователност на действията ви. Или по-точно казано – имайте яснота за светлината, в която искате да се покажете. Стратегията ви трябва да е координирана и последователна във всички социални канали, които ползвате. Не е удачно да сте актуални във Facebook, а в LinkedIn да не сте актуализирали профила си от месеци. Покажете постоянство и търпение.

Презентирайте силните си страни.

Например ако искате да се позиционирате като маркетинг експерт, вашите последователи ще очакват да споделяте информация от маркетинговото поле, да набирате повече контакти в сферата и да показвате заинтересованост към темата. Така вашите приятели, ако не веднага, то след време, ще ви разпознават като човек, който има експертно отношение към темата маркетинг и ще имат повече доверие към предлаганите от вас услуги.

Не се притеснявайте от нишова комуникация.

Ако кръгът ви от контакти се стеснява до определена сфера, то значи, че имате ясна стратегия и знаете къде искате да се позиционирате. Участвайте в специализирани групи, защото това може да ви даде уникалния шанс да се докажете като експерти, без дори да рекламирате директно услугите си. Вашите бъдещи клиенти ще ви намерят сами. Бъдете достатъчно видими и лесно откриваеми. Поставяйте контактна форма във всяка работа, която извършвате в интернет.

Използвайте правилото 80:20.

То може да бъде приложено във всички нива на бизнеса. 80% от вашите постове трябва да бъдат интересни, информативни и релевантни за аудиторията. Напомням, че интересното и позитивното съдържание е много по-вирусно от негативното. 20% от постовете си може да отредите за открита реклама на вашите услуги или бранд. Тази закономерност ще създаде емоционална връзка с вашите последователи, която може да прерасне в бизнес отношения.

Бъдете креативни в представянето си.

Например споделяйте опит – разкажете за професионалния си опит с определена услуга или споделете решение на конкретен казус. Тези действия не изискват директно публикуване на линк към вашия уебсайт, защото вашите потенциални партньори сами ще посетят личната ви страница и останалите социални канали, с които разполагате. Не забравяйте златното правило – качественото съдържание е цар в интернет. Давайте стойност на вашето съдържание и бъдете полезни за приятелите си в социалните мрежи.

 

Facebook коментари