fbpx Мениджмънта, глупако! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Мениджмънта, глупако!

Поне половината на сто от хората на бизнеса, с които се сещам всеки ден, се оплакват. Ама здраво и безкрайно. Инфлацията цените, заплатите, осигуровките, липсата на кадърни хора… И твърде малко от тях имат рецепта как да се оправят с всичките с доста традиционни „лекарства“ - я да вдигнем заплати, я да скрием някой и друг данък, да намалим разходите, ох,… колко е сложно…, да уволним един-двама…, ох… още по-сложно…

Помним какво беше казал президентът Бил Клинтън в една от успешните си предизборни речи – „Икономиката, глупако, гледай икономиката и всичко ще си дойде на мястото“. Да, сигурно е така, но в друго време и на друго място. Тази формула вече отдавна не работи. И вероятно никога повече няма да работи.

Икономиката, бизнесът, индустрията, както искате го наречете, вече нямат нищо общо с това, което бяха преди десетина години. И не само те. Хората, ние всички вече сме твърде много различни, за да искаме със старите си похвати да се вместим в тази нова среда, пък и да постигаме повече. 

Ето защо – ключът е в мениджмънта! Той трябва да е далеч по-човечен, далеч по-гъвкав и най-важното – всяка една позиция, титла или длъжност трябва да има един-единствен критерий – опитът. И нищо друго!