fbpx Как облачните на Майкрософт реално помагат | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Как облачните на Майкрософт реално помагат

Как облачните на Майкрософт реално помагат

По време на онлайн излъчване от централата на Microsoft днес, Сатя Надела, президент на дивизията „Сървърни технологии и средства за разработка” представи решенията на Microsoft за изграждане на частен облак, които ще помогнат на организациите да бъдат по-гъвкави, да спестят пари и да бъдат по-конкурентоспособни през 2012 г. Той подчерта как компании като Lufthansa Systems, T. Rowe Price и Unilever могат да използват Microsoft System Center 2012 за изграждане и управление на частни облаци и за предоставяне на достъп до бизнес приложения работещи, както върху платформи за частни, така и върху платформи за публични облаци. За първи път System Center 2012 Release Candidate е наличен като цялостно и интегрирано решение за управление на частни облаци.

„ИТ дирeктори на водещи компании споделят с мен, че очакват от частния облак да им помогне да се фокусират върху иновациите, а не върху поддръжката, да оптимизират разходите си и да отговорят на нуждата от по-голямо бързодействие на информационните технологии,” коментира Надела. “Ние отговаряме на всички тези изисквания с представения днес System Center 2012”, добави той.

Подобренията в System Center 2012 демонстрират ангажимента на Microsoft за улесняване на придобиването и внедряването на облачните технологии, както и за реализирането на положителния икономически ефект от тях.

„Частният облак ни позволява да обединим цялата инфраструктура от сървъри в едно цяло, което можем да използваме за по-бързото осигуряване на услуги от критично значение за нашия бизнес” каза Питър Даниелс, вицепрезидент „Информационни технологии“ в T. Rowe Price. „System Center 2012 наистина променя играта”, допълни той.

System Center 2012 обединява осем отделни компонента в единно решение, като улеснява инсталацията и намалява времето необходимо за внедряване от дни до часове. Броят на различните издания също е опростен - клиентите ще могат да избират между Standard и Datacenter, като базират избора си на нивото на виртуализация, което им е необходимо. Изданието System Center 2012 Datacenter покрива неограничен брой виртуални машини, което означава, че клиентите могат да разрастват на по-късен етап частните облаци, които са изградили, без допълнителни разходи за лицензи, необходими за виртуализиране на тяхната инфраструктура и приложения.

Опитът на компаниите

„Ние анализирахме различните възможности и предприехме миграция към облачни услуги. Microsoft предложи правилното решение за нас”, споделя Холгер Берндт от Lufthansa Systems. „С интегрираните технологии, ние можем да се възползваме в максимална степен от уменията на нашите специалисти, за да разработваме услуги в частния облак, от които имаме нужда, с цел да посрещнем изискванията на нашите клиенти”.

„Нашият частен облак ще ни помогне да постигнем целта си за удвояване на бизнеса на Unilever, без това да се отрази допълнително върху въздействието, което нашата компания има върху околната среда”, каза Мике Ройле, директор „Информационни технологии” в Unilever. “Ние залагаме на System Center 2012 като платформа за мениджмънт, за да разширим инвестициите си за виртуализация в посока частен облак, както и да осигурим надеждност на нашата инфраструктура и предлаганите услуги”.