fbpx Какви са стандартите за луксозно жилище? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Какви са стандартите за луксозно жилище?

В Чехия аналог на луксозно жилище е именно това, което е специфично и уникално - различно спрямо всички останали. NeoCity CZ коментират, че луксозното жилище е съвкупност от много неща - архитектура, мода, дизайн, технологии, пространство и локация. Съвременни тенденции в Чехия са: фасади с големи остъклени площи; използване на екзотична дървесина, мрамор, месинг и др., както и изчистени геометрични форми.

Търсещите луксозно жилище в Румъния, наблягат на големи, просторни апартаменти; друг критерий е дизайнът, функционалността на жилището, но най-голям приоритет за хората, имащи възможност да си позволят по-скъп и луксозен имот, е именно той да бъде в  естествена среда, т.е кварталът, който са избрали, да има много зелени площи и да не е  презастроен.

За луксозния пазар в Полша е характерно предпочитанието към “винтидж” жилища. Счита се, че  освен уникалната, историческа визия на имотите, друго което привлича техните купувачи, е именно  местоположението им, големи тераси с красиви панорамни гледки към града, паркове или  културни паметници. Обикновено луксозните къщи са разположени в покрайнините на градовете, коментират NeoCity PL.