fbpx „Мостът на влюбените“ с нова изложба | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

„Мостът на влюбените“ с нова изложба

Международна архитектурна изложба, организирана с подкрепата на Столичната община беше открита днес на „Моста на влюбените“ при НДК. Oрганизаторите на изложбата -„Винербергер“ ЕООД представиха 60 пана с проекти на участници и победители от Wienerberger Brick Award 2016 – един от най-големите световни-архитектурни конкурси. На изложбата посетителите ще могат да се насладят на изяществото както на еднофамилни къщи, многофамилни жилищни сгради, курортни селища, жилищни комплекси и нискоенергийни къщи, така и на обществени сгради, природозащитни туристически обекти, винарски изби и ферми за отглеждане на коне. Архитектурата е подбрана от целия свят и представя изключителни постижения при приложението на строителната керамика.

На събитието присъства кметът на София Йорданка Фандъкова, която разгледа паната, сред които има и българско участие. Тя изрази възхищението си от българското участие и спечелените отличия и пожела успех и на новите участници.

Сред представените сгради е и ротондата „Свети Георги“ в София, за ремонт на която Столична община отпуска през последните години 27 500 лева.

Изложбата откри управителя на Винербергер Цанко Миланов, който сподели: „За нас керамиката е не просто бизнес модел, за нас тя е страст, предизвикателство, начин на изразяване и комуникация със света. Керамиката е материал с хилядолетни традиции, но той може да бъде и иновативен материал, който позволява на архитектите в наши дни да претворяват своите идеи в смели и силни архитектурни послания". Управителят на Винербергер сподели с гордост, че много български проекти са участвали на международно ниво, като дори през 2012 година в журито на конкурса е участвал и български архитект – арх. Пламен Братков. Той напомни, че националният конкурса за международното отличие продължава със срок до края на 2016 година.

Събитието бе приветствано и от главният архитект на София Здравко Здравков. Той не скри възхищението си от изложбата и посочи, че устойчивото развитие и стабилността в една икономика се поражда единствено и само чрез висококачествено строителство. Здравков обърна внимание и че архитектите и строителите са в основата и стартирането на всеки един стабилен и добър бизнес.