fbpx Катаржина Естейт представи изкуството в бутилка вино и новата си реколта червени вина | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Катаржина Естейт представи изкуството в бутилка вино и новата си реколта червени вина

Катаржина Естейт представи изкуството в бутилка вино и новата си реколта червени вина

 

Единствената серия с концептуални етикети в България на винения бранд Contemplations, за пореден път събра на елегатно арт събитие ценителите на добрия вкус. В изложбена зала 2.0, на едно от най-романтичните места в София – Малките пет кьошета, бяха изложени във формата на картини етикетите на един от най-успешните брандове на Катаржина Естейт. За да изрази особения си сентимент към изкуството, Катаржина Естейт осъществи оригиналната си идея да обедини визията на един от етикетите, носещ имато Фонограф с красотата на боди арт изкуството. Той беше пресъздаден от младата и талантлива Мишел  Вълчева - художник и боди-арт артист.

 

 „Избрахме картината на етикета “Фонограф“ като израз на новаторството, въображението, таланта и страстта, които влагаме във всичко, което правим.“ сподели с гостите на събитието Цветелина Николова, управляващ директор на избата. Така тя акцентира върху факта, че Катаржина Естейт винаги е била свързана с изкуството. И именно то е една от основните движещи сили за създаването на прекрасните вина на избата.

 

Топлата октомврийска вечер и арт атмосферата събраха много приятели, партньори и ценители на качествените вина на Катаржина Естейт. Те с интерес и удоволствие дегустираха новата реколта червени вина на избата, био вина  и вина носители на високи отличия от най-големите винарски конкурси – Cheval, Contemplations, La Bella, Katarzyna Mavrud,  Bio Red Wine, 10th Harvest, Encore Syrah, Question Mark и др. Гурме кетъринга удовлетвори изискванията на най-претенциозните гости, като им предложи еленски бут, прошуто, три вкуса сирене гауда, домашни гризини и бонбони шоколадов трюфел.

Концепцията на бранда Contemplations

Contemplations е единствената серия вина в България с концептуални етикети, уникални за всяко едно издание. Всяка година Катаржина Естейт излиза на пазара с 4 вина от серията, за всяко от които се изработват по 6 различни етикета - колкото е съдържанието на един кашон с вино. Всеки етикет има различна визия и разказва интересна история понякога в рими, друг път в проза. Така виното се превръща в приятен събеседник, безкрайна възможност да се наслаждаваш не само на прекрасен вкус, но и  изключителен етикет.
Етикетите са с интересна история във времето, като до момента са създанени над 200. Всеки един от етикетите е своеобразен шедьовър с оригинална идея на презентация на различни теми. Уникалната концепция на бранда са 6-те  бутилки вино в един кашон с различни етикети, но подчинени на една тема. Независимо дали съдържат елементи на  изобразителното изкуство, литературата, науката, фолклора и др.

2011 (Наска, Никола Фламел, Да Винчи, Бърнс, Катрин Рътледж). Еклектична като визия серия, в която са наложени няколко графични стила един върху друг. Обединяващата тематика е записки на пионерите-откриватели.

2012 (Котката и Петък, Локвичката на Дъглас Адамс, Чудомир, Яйцето на колумб, Три самодиви, Хичкок).Типографска визия, в която текстът обрисува етикета. Историите гравитират около легендите в древни и модерни форми - било то предания или реални личности. Всички етикети са изработени от металическа златна хартия.

 

2013 (вестници). Една ретро серия с типично български привкус. Тук събрахме оригинални статии от списания и вестници отпечатвани в периода след втората световна война, до късните години на комунизма. Исторически обзор, простиращ се до 100 г. назад в съвременната история на България.

2014 (Сесилия пейн, Едгар Алън По, Яворов, Казанова ). Тази серия бе насочена към емоцията като изживяване. Затова обърнахме внимание на поезията на Едгар Алън По, Яворов, Мемоарите на Казанова.

2015 (Златният път, златната среда, златният век на олимп, златото на глупците.) Визуално и концептуално, серия 2015 на червените Contemplations са създадени с идеята да бъдат "Златната серия". От една страна това е юбилейна (10та) реколта на виното. От друга темите засягат златото пряко или преносно - златната среда, като философия, златният век на Олимп - по времето на Титаните, История за железният Пирит - познат като златото на глупците, златните правила на дворцовия етикет, легендата за Архимед и златната корона.
2016 (Ода на радостта, История на шоколадовото суфле, Конфуций, Микеланжело, Ейбрахам Линкълн)
Изтънчено агресивен, приказно изящен, обединяващ старинното с модерното. Различен всеки миг, трационно нестандартен и хармоничен.Концепция, вдъхновена от пъстротата на живота, провокиращ размисли. Съчетание на контрастите - игривостта на слънчев ден и аристократично мрачен лукс. Визуално етикетите преплитат Рококо и Барок в модерен прочит.