fbpx Хубост само по празниците? Не! През цялата година! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Хубост само по празниците? Не! През цялата година!

Красотата надвива кризата и може да спаси света!

етикети

Какво ли не би направила някоя модна икона за да стъпи на 12 см ток или да има ръчно ушита в Лондон мокасина? Да, жертви за да са уникални се правят много. Но дори и ние, които трудно можем да си позволим да носим дрехи, обувки и чанти за няколко десетки хиляди евро, се подлагаме на лишения само за да знаем, че носим етикета на някоя велика марка. Ще направим жертва, за да можем да се отдадем поне един път на СПА процедури. Защото си казваме, че живота е кратък и трябва да го живее максимално...

Изследване за консумацията в Европа анализира колко харчат семействата на Стария континент за дрехи, обувки, лекарства, осигуровки. Безспорно италианците държат палмата на елегантността, като отделят по 1194 евро месечно за себе си при средна заплата от 2330 евро. Най-прагматични се оказват шведите и датчаните, който харчат най-много за здравни осигуровки (съответно 362 и 349 евро годишно) при един месечен бюджет от 2 173 евро за Швеция и 2 440 евро за Дания на човек. За здравето се грижат и французите, които инвестират 653 евро. Кризата обаче е намалила харчовете, които европейците правят за самите себе си – от 14,1% на 13%. Само португалците като че ли не са впечатлени от затягането на коланите и дори са увеличили харча за себе си на 17% от заплатата, която получават. Резонанс от кризата е увеличението на бизнеса на фризьорските салони в Испания - поради много интервюта за работа, на които ходят испанците – външният вид е от особено значение. Затова те са увеличили посещенията при фризьора.

За нас, българите пазаруването за самия себе си също е благотворна терапия и сега по празниците е момента да отделим време за себе си. Както народната мъдрост гласи – “Един път се живее! Утре ще му мислим”.

Весело посрещане на Новата Година и изпълнена с късмет 2010 г.!