fbpx Чисто удобство | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Чисто удобство

Познато ли ви е усещането по средата на напрегнат работен ден тонерът на принтера да свърши и да останете с неотпечатана оферта за среща, на която трябва да присъствате след един час? Обичайната реакция в такъв случай е да се снабдите с необходимата касета от близката книжарница, на каквато и да е цена.
Честа практика напоследък е продажбата на лазерни, мастилено-струйни принтери или комбинирани машини (принтер, скенер, копир и факс) на символично ниски цени. В последствие се оказва, че консумативът им е на цена, близка до стойността на самата машина, като едновременно с това има и малък работен капацитет.

Един от възможните изходи е да се обърнете към фирма, чиято дейност е рециклиране или пълненe на изразходваните консумативи

За съжаление в зората на рециклиращата индустрия у нас тонер-касетите се пълнеха по метода "drill-and-fill" (пробий и напълни). Това е технология, използвана в САЩ в началото на 80-те години и не дава задоволителни резултати, особено 25 години след създаването си. Като остатък от тази технология и съвсем целенасочените PR усилия на производителите на принтери, много хора смятат, че рециклираните и презаредени касети носят риск от повреждане на принтера. Производителите на принтери внушават, че когато резервоарът на "колата" ви се изпразни, трябва задължително да го смените с нов, напълнен с техния бензин. При това на цена, неколкократно по-висока от тази на абсолютно същия продукт на друга бензиностанция. Така погледнато едва ли има смисъл да използвате консумативите от производителя на конкретния принтер. Все пак доста хора избират това неразумно скъпо решение, защото са притиснати от срокове, нямат време да търсят и проверяват други алтернативи, а и не могат да си позволят работата в офиса им да спре.
Ако все пак намерите време, можете да занесете празната си тонер-касета в някоя от фирмите, занимаваща се с презареждане и рециклиране. Имайте предвид, че една тонер-касета обикновено издържа две пълнения с тонер. След това задължително трябва да бъде подменена част от вътрешния й механизъм, който се износва в процеса на работа. Ако изберете този вариант, насочете се към фирма с добра репутация. На практика няма как да установите напълнена ли е вашата касета или е рециклирана, а разликата в цената между двете манипулации е в пъти.

Решение на този проблем е набиращата все по-голяма популярност в България

програмна технология стриймиране на тонер касети разработена от международния екип на Тонер Стрийм. Ползвайки стриймиране, не би било необходимо да имате доверие на фирмата и да се съмнявате рециклира ли тя вашата касета или я пълни. Просто получавате перфектно работеща тонер-касета, като за това се заплаща цена, малко по-висока от цената на пълнене, но несравнимо по-ниска от неизбежната цена за рециклиране.
На практика ние, от Тонер Стрийм, не предлагаме на клиентите си обновени или само напълнени тонер-касети, а целогодишното удобство на програмата стриймиране. Това значи, че когато тонерът ви свърши, ще можете да го замените само с едно обаждане
без да се цапате, да губите време в търсене и избор на всякакви консумативи. На място, във вашия офис, ще дойде наш техник, който ще извади старата касета и след обработката й в сервиза ни ще я постави обратно. На втората поръчка ще получите безплатна тонер-касета. Докато сте клиент на програмата стриймиране никога повече няма да ви се наложи да плащате високата цена за тонер-касета от производителя на принтера ви.
Тонер Стрийм е сертифицирана по ISO. Специалистите и ще отговорят на всякакви въпроси, свързани с тонер-касетите, независимо дали ще бъдете наш клиент или не.


За контакти:

Тонер Стрийм
т