fbpx Ах, тези медии… | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Ах, тези медии…

Големи притеснения, големи тревоги! Политиците ръсят обиди и арогантност от трибуната на парламента и след това четем, слушаме и виждаме как всички обвиняват медиите. Е, вече в тези дни наистина те се делят на два вида. В годините, в които за първи път в историята няколко милиарда души по света държат в ръцете си, а и в умовете си, медии, те са наистина явни и анонимни.

За първите е ясно кой е собственикът, редакторът или репортерът, кой пише статията или просто кой пише в своя профил, в която и да е медия. Те застават с името си, с мнението си и с позицията си, доста често са готови да я защитават. За другите е ясно – анонимни профили, които бълват фалшиви новини, лъжат и се крият зад чужди имена или просто измислени прякори.

Колкото и да си мислим, че това е временно, така ще бъде занапред с години. Докато фалшивите новини не се криминализират, че и няколко десетилетия по-късно… Затова нека не виним медиите, а тези, които се крият зад възможностите, все още, за анонимност…

И да уважаваме тези медии, които, пак все още, изразяват своето мнение публично и с истинските имена на журналистите. Останалото… е в ръцете на читателите.