fbpx Киев е най-евтината туристическа дестинация | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Киев е най-евтината туристическа дестинация

124 от най-популярните световни дестинации влизат в класацията на американски сайт за бюджетни пътувания. В основата на подреждането й стои специфичен индекс, изразен в евро, който се формира на база следните дневни разходи в съответната дестинация: Легло в евтино, но прилично общежитие, 3 хранения, 2 превоза с градски транспорт, 1 културно мероприятие, 3 евтини бири.

Както може да се очаква, Азия доминира евтината част на списъка с първите 11 места, докато Европа е по-силно представена в дъното на класацията. Първо място заема Покхара в Непал. Горепосоченият индекс в живописния град е около 10,4 евро. Челната тройка допълват Ханой във Виетнам и Чианг Май в Тайланд.

Според анализа на eSKY.bg, най-евтината дестинация за българските туристи е Киев. По ирония на съдбата, украинската столица се оказва най-изгодна за българите тази година, взимайки предвид не само разходите за престой, но и тези за самолетни билети. В момента билет до Киев, и то в периода около Великден, може да ви излезе под 20 евро. Киев попада на 19-то място в общата класация с индекс на дневен разход от 18,4 евро. Точно след него се нарежда и София с 18,9 евро. Сред другите по-евтини туристически дестинации са Букурещ, Будапеща, Истанбул и Варшава.

Най-скъпият за посещение град се оказва Цюрих с индекс от 88.9 евро. В дъното на класацията попадат още Стокхолм, Осло, Венеция, Ню Йорк, Лондон, Каракас, Хелзинки, Копенхаген, Брюксел и Амстердам. За някои от тези градове, обаче, скъпият престой може да бъде компенсиран с по-евтините самолетни билети, посочва eSKY.bg.