fbpx Когато другият мисли вместо теб | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Когато другият мисли вместо теб

Новото BMW X6 xDrive M50d

Когато другият мисли вместо теб

етикети

 
Седем години след като се появи (премиера 2008 г.), BMW X6 продължава да бъде личният ми дизайнерски фаворит. И може би неслучайно, защото според проучвания, дамите го харесват повече от мъжете. Въпреки, че е един от най-оспорваните като формат автомобили, всеки с огромно желания би го притежавал и подсъзнателно отбелязва, когато го види на улицата или на пътя: „Даа, Х6!“ - няма как да се сбърка.  
Само се замислете, колко авангардно мислене и колко силно убеждение трябва да е имал Крис Бенгъл, който поне пет години преди премиерата е започнал творението си и е убедил строгите германци, че автомобилът ще има успех. 
 
 
Второто поколение на Sports Activity Coupé, от което вече са продадени близо 250 000 екземпляра по целия свят, днес продължава да бъде още по-впечатляващо. Базовото ниво вече е доста по-богато. То включва биксенонови фарове, 19-инчови алуминиеви джанти, автоматично задвижване на задния капак и осемстепенна трансмисия Steptronic Sport с лостчета на волана, както и кожена тапицерия, двузонова автоматична климатична инсталация, автоматично затъмняващо се огледало за обратно виждане.
 
 
Багажникът вече предлага сериозен обем от 580 литра (1 525 литра при сгъването на задната седалка), а широкото отваряне на врата, прави лесно товаренето. Така без „жертви“ могат да се сложат удобно и въдици в товарното място. Общата маса на автомобила е намалена с около 40 кг. и е 2260 кг. 
 
 
Едно от най-впечатляващите неща в тествания автомобил е моторът, който сам говори за себе си - M Performance TwinPower Turbo, шестцилиндров редови дизелов двигател с обем 2993 см 3, с три турбокомпресора. Едва ли някой има съмнения какво е поведението на 381 к.с., които правят ускорение 0-100км/ч за 5,2 сек.? Наистина имаш усещане, че автомобилът отлита, още повече ако си направите експеримента да „отлепите“ от място, с коланите, които се обтягат автоматично, за да нямат луфтове (всъщност обтягането е и във всеки останал момент при потегляне). Въпреки високият център на тежестта понятието наклоняване на завоите не се вписва. Автомобилът е буквално като залепен за пътя. Автомобилът е оборудват и с М спортен пакет в комбинация с всички предимства на xDrive системата. Затова дори и не усетих замисляне, когато преминах по калната ливада до язовира. 
 
 
Впечатляващ е и средният разход на горивото, който постигнахме – малко над 7,5л/100. Разбира се, ако шофирате повечето време с около 150 км/ч (което за този автомобил е една съвсем невисока скорост), то тогава цифрите отиват над 10л/100 км. 
 
 
BMW вече залага изключително много на технологиите и тук в помощ идват различните системи и услуги на BMW ConnectedDrive. Като опция се предлагат BMW Head-Up дисплей, Driving Assistant Plus за задръствания по магистрали, асистент при паркиране и системата Surround View или иначе казано камера от птичи поглед, която изключително подпомага. Също така BMW Night Vision с Dynamic Light Spot и Speed Limit Info, както и всички услуги на BMW ConnectedDrive и Online Entertainment. Интелигентното аварийно телефонно обаждане вече е част от серийното оборудване на новото BMW X6.
 

Facebook коментари