fbpx Компактен лукс | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Infiniti Q30

Компактен лукс

Дързък, нахакан, много красив, кара те да се влюбиш в него. Той е боец, готов да отвоюва своите позиции. Infiniti за първи път навлезе в C-сегмента на премиум автомобилите предлагайки на пазара модела Q30. За първи път той бе представен у нас на Автосалона през октомври 2015 г., и веднага предизвика сериозен интерес, може би най-вече заради кръстоската на няколко типа автомобилите в едно.

Особено ясно се забелязва по-високата позиция на автомобила, погледнат отзад, въпреки, че тестовият модел е във версията S, която леко е снижена (клиренсът е снижен с 1.5 см. спрямо основната версия). Спортните седалки са изработени от луксозна тапицерия в два цвята и обхващат перфектно цялото тяло.

Особено харесах звука и мощта на 2,0 литровия бензинов мотор, воден от 211 к.с., когато трябва по-бързо да изпревариш, например – истинско удоволствие за сетивата и усещанията. Дори и малко газ на педала и политаш, чувстваш се повече от сигурен, че автомобилът няма да те предаде.

Моделът е оборудван с интелигентното задвижване на всички колела (AWD). При нормални пътни условия на пътя системата работи само със задвижване на предните колела, а при нужда насочва допълнителна мощност към задните колела за подобряване на сцеплението. Така разбира се, разходът на гориво също е по-икономичен.

Скоростната кутия е с двоен съединител като единият е за четните и друг за нечетните предавки, в резултат на което тяхната смяна не може да се усети. Именно това е причината за плавното шофиране.

И тъй като Q30 носи характерът на спортна натура, като допълнителни опции предлага различни възможности да организирате пътуването си към любимите спортни занимания – скара за багаж на покрива, багажник за велосипед на покрива, багажник за ски, органайзер в багажника, багажник за велосипед за теглич и теглич, с който примерно да откарате лодката си до водата.