fbpx Малкият! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Малкият!

Volkswagen cross up!

Малкият!

От малък автомобил да очакваш големи възможности, та имайки и приставката cross няма как. Трудно ще тръгнете да борите черните пътища, въпреки, че симпатичният Volkswagen cross up! има абсолютни данни да се справи с неасфалтирания път до вилата или пък офроуд улиците в някои софийски квартали. Новото в този модел е най-вече във външния вид, който прилича на настръхнало петле, готово да се бори за господство.

Все пак клиренсът е повишен с 15 мм, а ефектните 16-цолови джанти cross, обути с гуми с размери 185/50 предполагат повече възможности извън асфалта. Надкалниковите вежди и праговете са в черно, които веднага изпъкват и придава по-агресивен вид. За да изглежда като истински кросоувър подкартерна защита, както и задния дифузьор са сребристи и това съвсем доближава визуално автомобилчето до големите батковци.

Спрямо стандартния автомобил разлики има и в окраската на страничните огледала, наречена light silver metallic. Те кореспондират с оцветените в същия сребърносив цвят брони. Накрая идват и релсите на покрива. Мъникът е готов за покоряване на трудности.

Въпреки компактните размери мястото в купето, особено ако са само двама пътуващите е напълно достатъчно. В никакъв случай нямате усещане, че сте се сгънали в кибритена кутийка. Коженият волан е лек и изключително удобен за маневриране в града. Седалките са по-твърди, но достатъчно широки, с добра извивка в облегалката. Може да се избира между три цвята на арматурното табло черно, червено и тъмно сиво.

Голямо удобство е отделният бордови компютър с тъч екран, със специална стойка, който само се щраква, за да се закрепи – на него може да проверите цялата информация за пътуване на български, имате подробна навигация, може да свържете телефона си чрез bluetooth, избирате радиостанциите. Аудиосистемата има 6 високоговорителя. Най-голямото предимство е, че когато паркирате, можете да вземете таблетчето в джоба си и да го настроите на ходови режим.

Багажникът е скромен, но благодарение на допълнителна кора може да се раздели на две и така да се оптимизира максимално пространството.

Всъщност Volkswagen cross up! има пълните възможности да се покатерва по тротоари (нещо типично за българския маниер на градско поведение) и да превзема по-дълбоки дупки, с които можем да се похвалим навсякъде в България. Двигателчето е бензиново, еднолитрово, със 75 конски сили, които обаче се оказват напълно достатъчни за лекото купе. Истинската изненада идва в разхода на гориво. На магистралата достига до около 5 л /100 км., но ако карате под сто километра ще постигнете отличен показател. Аз се вместих в рамките на 4,4 л/100 км. Естествено не може да очаквате невероятни динамични показатели, но за сметка на това автомобилът е учудващо стабилен, въпреки по-високия просвет.

Цената на Volkswagen cross up! е 24 805 лв. с ДДС, като не ползва данъчен кредит. На тествания модел е почти с две хиляди лева повече.