fbpx Майкрософт представи официално Internet Explorer 9 в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Майкрософт представи официално Internet Explorer 9 в България

Майкрософт представи официално Internet Explorer 9 в България

Новият генерален директор на Майкрософт България, Георги Ранделов, представи официално в България бета версията на Windows Internet Explorer 9.

Сред основните предимства на новата версия на Internet Explorer е това, че браузърът използва цялата мощност на компютъра. Той акцентира върху съдържанието на уеб страниците, като увеличава визуалното пространство и дава възможност на потребителите да видят сайтовете по нов начин. Бета версията на браузъра дава възможност на уеб разработчиците да създават сайтове и приложения, по-удобни за потребителите.

Проучванията на Майкрософт показват, че 59% от времето, прекарано на компютъра, хората отделят за браузване в Интернет. С Internet Explorer 9, компанията се фокусира не върху браузъра, а върху преживяването, което той предлага на потребителите, като им помага по-добре да видят красотата в Интернет.
При разработването на новия браузър, компанията се ръководи от стремежа да предостави по-пълноценно изживяване на потребителите в интернет пространството, както и от желанието си да улесни работата на разработчиците при създаването на различни сайтове.

Internet Explorer 9 е направен така, че да бъде най-сигурният браузър, тъй като притежава набор от вградени функционалности за сигурност, поверителност и технологична надеждност, осигуряващи на потребителите по-сигурен достъп до интернет.