fbpx Международна награда за български софтуер | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Международна награда за български софтуер

Българската система за електронни полици (ЕИСОУКР) стана победител в категория „Финанси“ на XVII международни годишни награди Diskobolos. Церемонията се проведе в Белград. Проектът е разработен от софтуерна компания Мусала Софт по задание на Асоциация на Българските Застрахователи за нуждите на Гаранционен фонд.

Наградите „Diskobolos” отличават най-успешните технологични решения, които имат обществено значение и променят облика на бизнеса. „Системата е революционна и изцяло променя българския застрахователен пазар“ – сподели Делян Лилов, Изпълнителен директор на Мусала Софт. „Престижната награда Diskobolos е признание за България и висока оценка за развитието на технологиите и услугите в застрахователния сектор у нас“.

Сред организаторите и журито на конкурса са представители на Съвета на европейските професионални информационни общества - CEPIS, Европейската търговска камара – EEIG, Сръбската асоциация на информационните технологии - JISA, регионални търговско-промишлени палати и изтъкнати ИТ експерти.