fbpx Micra и Note идват със сериозни промени | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Micra и Note идват със сериозни промени

етикети

Един от най-значимите модели в историята на Nissan се появява със значителни промени, които надхвърлят представата за фейслифт. Моделът беше представен по време на ехнически панаир Пловдив. Най-силно е работено по външния дизайн - нова радиаторна решетка, нов капак, фарове и предна броня. Предните фарове за мъгла също са с друга визия, подчертана от хромирана вежда. В задната част също има нова броня, LED стоп светлини и нов извит панел в долната част на вратата на багажника. Нови са 15-цоловите лети джанти. Интериорът е подобрен чрез използването на гланцирано черно покритие за централната конзола и сребърна декорация по и около скоростния лост.

Новата Micra е оборудвана с последното поколение NissanConnect навигационна и комуникационна система, която предлага нови характеристики и по-голям 5,8-инчов екран (от 5 инча) с хромирани бутони. Друга иновация е модерната подпомагаща паркирането система, която изчислява наличното място и изписва съобщение на екрана дали можете да паркирате. Любопитното е, че системата може да са настрои според уменията ви - аматьор, средно ниво или експерт!
Micra се предлага с най-новият 3-цилиндров турбо двигател на Nissan (98 к.с.) с работен обем 1,2 литра и директно впръскване на бензина (DIG-S), който консумира едва 4,1 л/100 км.е Моделът е с предно задвижване, стандартна 5-степенна механична предавателна кутия или CVT трансмисия от последно поколение.

Новости предлага и семейният модел Note, който внася свежи идеи и пакет от полезни, използваеми технологии за още по-широка аудитория. Системата Nissan Safety Shield прави европейския си дебют в Note. Тя се състои от пакет от технологии, които предлагат конкретни реални ползи. Blind Spot Warning, Lane Departure Warning и усъвършенстваната система Moving Object Detection вземат данни от една широкообхватна камера, монтирана в задната част на автомобила, която има специална система за измиване и подсушаване. Така картината е винаги повече от ясна.
Друга технология, появяваща се за пръв път в сегмента чрез новия Note, е Around View Monitor. Тази система улеснява маневрирането при паркиране - допълнително минимизирайки риска от случайна повреда на колата. Новият Note разполага също така с последната версия на модерната навигационна система NissanConnect, която интегрира сателитна навигация с Bluetooth, USB и iPod/iPhone свързаност в един опростен сензорен интерфейс.
Note е изключително практичен - задната част предлага най-добрите в B класа нива на пространство за краката, докато детайли като задни врати, отварящи се до 90 градуса, са проектирани с цел да улесняват семейството. Багажникът също предлага най-добрата в класа практичност с хитрата Karakuri система с IMS комплект за съхранение на багаж под пода на багажника с допълнителни 86 литра място за товар