fbpx Mitsubishi Motors и Nissan разширяват сътрудничеството си | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Mitsubishi Motors и Nissan разширяват сътрудничеството си

Mitsubishi Motors и Nissan разширяват сътрудничеството си

етикети

Mitsubishi Motors Corporation и Nissan Motor Co., Ltd. днес обявиха, че ще разширят настоящето си сътрудничество, за да подсилят съвместната конкурентноспособност, особено в биснеса с компактни японски автомобили и глобалния бизнес за лекотоварни автомобили.

Към момента Mitsubishi Motors и Nissan имат няколко споразумения на ниво производител за автомобили на японския пазар, включително за компактни и лекотоварни автомобили. Освен разширяването на настоящето сътрудничество, компаниите ще проучват нови възможности за партниране, които да им донесат допълнителни ползи. Общото споразумение между Mitsubishi Motors и Nissan ще бъде в допълнителнение към всяко едно друго, което компаниите вече са сключили с други стратегически партньори.

Разширяването на партньорството между двете компаниите засега се състои в следното:
• Nissan ще предоставя лекотоварен ван на Mitsubishi Motors за японския пазар
• Mitsubishi Motors ще предоставя SUV автомобил на Nissan за пазарите в Близкия Изток

В момента текат преговори и за това Nissan да предоставя на Mitsubishi Motors
модели от високия сегмент за японския пазар.

Освен това, се проучват и два нови потенциални съвместни проекта:
• Производство на сегашаното поколение на пикапа Nissan Navara в завода на Mitsubishi Motors в Тайланд. В дългосрочен план двете компании обсъждат конструиране и производство на еднотонен пикап от ново поколение.

• Основаване на общо смесено предприятие (50:50) за продуктово планиране и конструиране на компактни автомобили за японския пазар.

Facebook коментари