Младежи се обучават как да се представят на интервю за работа

Специално организирана работилница за подготовка и явяване на интервю за младите хора отвори врати. В инициативата взеха участие ученици, студенти и младежи от всички професионални направления в страната. Сред тях имаше и младежи от „SOS Детски селища“.

В рамките на първата част от програмата младежите работиха по групи с консултанти от компаниите участници върху колажи на тема „Какво е важно за добрата подготовка за интервю?“, „Успешното интервю“ и „10-те неща, които не искам да ми се случат по време на интервю“, като представиха и дискутираха идеите си с всички участници в събитието.

Втората част на програмата бе насочена към симулации на интервюта, в които бяха разгледани няколко типа кандидати за работа. Участниците, които бяха разделени на две основни групи наблюдаваха „вербалното“ и „невербалното“ поведение на кандидатите за работа, след което дискутираха наблюденията си с консултантите и останалите участници. Програмата продължи с практическа работа на участниците в 4 групи, които имаха за цел да подготвят „блестяща кандидатура“ на Кристиано Роналдо, който кандидатства за „доброволец в Алианс за младежта“. Всяка група имаше за цел да подготви „блестяща“ автобиография, мотивационно писмо и да подготви един представител от групата, който да участва в интервю на живо за позицията. Четирите групи бяха заснети и ще може да се гласува за най-блестящото представяне на страницата на събитието във Facebook. Групата победител ще спечели един ден с Нестле и партньор от „Алианс за младежта“ по избор. Сертификатите за участие в работилницата бяха връчени от мениджъра „Човешки ресурси“ на Нестле България Биляна Георгиева и мениджъра „Подбор“ Тихомира Люцканова. Обратната връзка от участниците беше отлична. Те споделиха, че с нетърпение очакват провеждането на още събития по темата и че „информацията е била поднесена по забавен и ненатоварващ начин“, а „атмосферата е била позитивна, научените уроци – отлични“.

Работилницата „Интервю за младежта“ е част от инициативата на Нестле за повишаване на готовността за работа на младите хора и насърчаване на младежката заетост в Европа. 

Facebook comments