fbpx Млади предприемачи получават шанс на Pioneers Festival | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Млади предприемачи получават шанс на Pioneers Festival

Близо 2,500 млади предприемачи ще имат шанс да стартират свой собствен бизнес с участие в Pioneers Festival, един от най-известните технологични фестивали в Европа и “Explorers Festival”. Konica Minolta подкрепя фестивала вече втора година. „Искаме да насърчим стартиращото предприемачество в цяла Европа“, споделя Олаф Лоренц, Изпълнителен директор на интернационалната маркетинг дивизия, Konica Minolta Business Solutions Europe. „Целта на фестивала е да свърже „старата“ и „новата" икономика, като събере на едно място утвърдени корпорации и стартиращи компании. Фестивала се провежда във Виена, на 29 и 31 октомври, както и Pioneers Unplugged - 70 уъркшопа в 17 европейски страни, свързващи млади предприемачи с интерес в технологиите от бъдещето.

Любопитен факт е, че седем от десет стартиращи компании, представили своите бизнес идеи на Pioneers Festival, са получили финансиране между 500,000 и 2.5 милиона евро. Лектори, като Adam Cheyer, съосновател на Siri и Chris Barton, съосновател на Shazam подкрепят фестивала, доказвайки, че добрите идеи са ценни, стига да вярваш в тях и да намерят подкрепа.
Konica Minolta Business Solutions Europe е подписала също договор за Платинено спонсорство на “Explorers Festival”, базиран в Лисабон, събитие подобно на Pioneers Festival, очакаващо около 1000 участника от 1 до 8 ноември 2013 г.