fbpx “Мобилният” маркетинг | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

“Мобилният” маркетинг

“Мобилният” маркетинг

Корпоративният маркетинг на една компания не бива да се разглежда просто като съвкупност от дейности, които подкрепят определени търговски или финансови цели. Той трябва да се изгражда като философия, част от цялостната визия на организацията.
Основните цели на маркетинга - да проучи пазара, потребностите и психологията на потребителите, да изгради и позиционира имиджа на корпоративна идентичност и ценностите на организацията - и днес остават същите. Естествено развиват се механизмите и средствата - комуникационните инструменти непрекъснато се променят.
Пропагандните послания в пресата и телевизията нямат място в съвременния свят. Днешните потребители са активни, интелигентни и информирани личности. Те общуват без цензура в Интернет канали, които нито една компания не би могла да контролира. Те обменят мнения в Skype и ICQ, правят препоръки и критикуват в онлайн форуми и блогове, създават онлайн социални мрежи и взимат информирани и осъзнати решения, базирани на опита на другите.

Медийният герой на 2be, симпатичният Рибок, е в час с използването на съвременни комуникационни техники: време беше плюшената играчка да си намери място и в Интернет. От известно време той вече има личен блог, т.е. Рибокът стана и блогър. В това свое лично пространство той разказва истории, разсъждава върху нещата от живота и върху собствения си като звезда. Разбира се, като модерен комуникатор е дал свободен достъп към материалите с негово участие, телевизионни изяви, комикси, музика и други. Чрез блога си Рибокът достига до своите почитатели, получава възможност да разговаря с тях, но и представя своето истинско АЗ – извън светлината на прожекторите и режисираните реклами, като запазва характерното си чувство за хумор и специфичния си житейски поглед. Личното му пространство е споделено и общодостъпно. Така, героят вече има пълноценния контакт с почитателите си.
“Чрез създаването на блога Рибокът отразява вижданията на цялата компания за начина, по който трябва да създаваме открит, разбираем и диалогичен бизнес. Развитието на изявите му са в отговор на желанията и потребностите на потребителите” – коментира на сайта Анна Няголова, Маркетинг Мениджър на 2be.Блогът на Рибока e на адрес blog.2be.bg

 

Съвременният маркетинг
трябва да се адаптира към новите реалности, да бъде откровен, да познава клиентите и да отговаря адекватно и навременно на техните потребности. Не на последно място, той трябва да се вслушва, да дава думата и да засвидетелства уважение към служителите. Техният принос за успехите и провалите на организацията е също толкова значителен, колкото и този на клиентите.

Facebook коментари