fbpx Модерен дом | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

PEUGEOT Partner Tepee

Модерен дом

Сегментът на семейните ванове все повече намира място в предпочитанията на клиентите. Особено тези, които обичат пътешествията, търсят предизвикателствата на естествените условия сред природата и в същото време са свикнали да си носят всякакви удобства за едно приятно преживяване.

Още с лансирането си на пазара през 2008 г. в сегмент, в който предлагането се е увеличило 4 пъти и вече има и по-компактна категория от първоначалните модели в сегмента, PEUGEOT Partner Tepee държи сериозни позиции. С 15,3% от продажбите в Европа през 2014 г., моделът запазва своята атрактивност.

През 2015 г. Tepee се появява с нова визия, още по-удобен, технологично напреднал и с нови двигатели. Днес той отговаря още повече на семейните ценности за практичност и функционалност.

Предната част излъчва масивност и в същото време хромираните елементи придават нотка на елегантност. Новите защитни елементи на черната броня подсилват здравината на предната част, като са лесни за смяна в случай на одраскване или лек удар. Двата големи блока светлини ярко се открояват. Фаровете за мъгла и дневните LED светлини са комбинирани в единия. В другия са дневната и нощна светлинната идентификация, леко издължени назад.

Нови алуминиеви джанти 16’’ Managua с 8 лъча, предлагани като опция, подчертават динамичния характер на модела.

Интериорът дава усещане за истински просторна къща. Големите седалки кресла с подлакътници са истински удобни за дълго пътуване. От тях видимостта през голямото предно стъкло е страхотна. Скоростният лост идва точно на място, дори и да си се подпрял.

На втория ред са обособени три самостоятелни седалки и всеки пътник се чувства истински комфортно, без да се налага да си свива раменете. Във версията със седем седалки, последните две от третия ред могат и да се махат според нуждите.
 


 

Интересният покрив Zenith предлага много голям комфорт. Той е с четири тонирани стъкла, които осигуряват много светлина. Температурният комфорт на задните пътници се подобрява от три допълнителни дюзи за въздух. До тях е разположен и специален парфюм, който ароматизира въздуха в купето. Разработени са и допълнителни ниши за подреждане на вещи на тавана, с общ обем 94 литра, които са много хитро решение.

 

 

 

Ако се освободят втори и трети ред седалки, Partner Tepee предлага равен под и товарен обем от 675 до 3000 л, който е сред най-добрите в категорията. Товаренето на багаж е много лесно, заради ниския под, а големия капак на багажника играе роля на покрив при нужда. Отварящото се задно стъкло, в зависимост от нивото, е единствено за сегмента. С този автомобил спокойно може да превозите и ски, сърфове, велосипеди. За всичко ще има място.

В центъра на бордното табло впечатление прави големият 7 инчов цветен сензорен екран, с който много интуитивно се борави. Наличен серийно от ниво 3 и като опция от ниво 2, той позволява лесен достъп до различните функции на автомобила: борд компютър, радио или дигитално DAB (Digital Audio Broadcasting - опция), възпроизвеждане на музикални файлове от Juke Box (вграден хард диск) или мобилни устройства, функция свободни ръце и навигация (опция). Освен това функцията MirrorScreen, дава възможност да се дублира екрана на смартфона ви на големия сензорен екран.

Новият PEUGEOT Partner Tepee предлага избор между седем двигателя, бензин VTi и дизел BlueHDi, с мощност от 75 к.с. до 120 к.с., който са с 15% по-нисък разход на гориво и вредни емисии спрямо предните.