Музей на иноваците

Музей на иноваците

Музей на иновациите – Samsung Innovation Museum (S/I/M), посветен на миналото, настоящето и бъдещето на електрониката дава възможност на посетителите да се запознаят с богатата история на електрониката, започвайки от най-ранните електрически изобретения на Майкъл Фарадей, Томас Едисон и Александър Бел, както и да се погледнат към бъдещето и да научат повече за иновациите, които предстоят.

Музеят се намира в Сеул, Корея и е с обща площ от 10,950 m2 , разположен е на 5 етажа и е разделен на три изложбени зали, които представят миналото, настоящето и бъдещето на електрониката.

Изложбена зала 1 разказва историята на зората на електрониката между 18-ти и 20-ти век. В нея са показани някои от най-иновативните и исторически изобретения на Майкъл Фарадей, Томас Едисон и Александър Бел. Залата е разделена на 5 зони – откриване на електричеството, осветление, телекомуникации, домакински електроуреди и радио.

Залата на иновации в индустрията се състои от три зони, които представят трите основни стълба, върху които е изградена съвременната електроника: полупроводника, монитора и мобилните устройства. Появата на полупроводниците направи възможна високата скорост на обработка на информацията, а разработката на мониторите и мобилните комуникации продължи да допринася към осигуряването на достъп до информацията при това отвсякъде.

Заедно с продукти на Samsung в Зала 2 са представени и продукти на водещи компании, които са допринесли за развитието на съвременните технологии като Intel, Sony, Sharp, Nokia и Motorola.

Последната зала показва визията на Samsung Electronics за бъдещото развитие на електрониката, като освен това представя и най-модерните технологии. Там е разположен 180-градусов UHD панорамен екран, където посетителите могат да научат повече за ангажимента на компанията към иновациите и изграждането на по-добро бъдеще за потребителите. 

Facebook коментари