fbpx На гости в лятната градина на "Котилото" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

На гости в лятната градина на "Котилото"

Летните жеги в големия град могат да бъдат и много приятни, особено, ако са под дебела сянка в подножието на планината. Доказва го лятната градина на сръбски ресторант „Котилото“, където може да се опитат най-новите авторски ястия към менюто. Те са вдъхновени от оригиналната сръбска кухня, доразвити и обогатени от фантазията на главния готвач Далибор Маринкович – Даци, който посвети откриването на летния сезон на дядо си, от когото е наследил любовта към кулинарията.

Сред новите ястия, които присъстват в менюто, разписано с чувство за хумор са:
„Зелена весела салатка – таен заговор със щастлив край между градинска маруля, бейби спанак, сушени домати и маслини - приятелски овкусени с лимон и зехтин. Придружени за разкош от цедено кисело мляко с натрошено сирене”,
Шишчета за влюбени......в храната! Прясно биволско сирене, увито в ленти от лятна тиквичка, търпеливо гриловано на скарата. Кой е казал ,че на сръбската скара няма място и за вкусотии без месо?

Сръбска телешка плескавица, пълнена с кулен /сръбско чоризо/, бяло сиренце и пресен домат. Следва неизбежната среща със скарата и един прекрасен финал, който с удоволствие ще ви поднесем. И нека вкусът тържествува!

 

А за десерт не пропускайте домашна орехова торта с традиционни орехови блатове, млечен ванилов крем, настърган бял шоколад и млени орехи. Преди да консумирате попитайте сервитьора дали не сте попаднали на някоя от градинските саксии:).

И не забравяйте да опитате от дюлевицата, която носи в себе си невероятни сръбски приказки.