fbpx На ваканция в Гърция само със здравен протокол | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

На ваканция в Гърция само със здравен протокол

На ваканция в Гърция само със здравен протокол

 

За всички, които обичат гръцките плажове и имат намерение да почиват това лято в южната ни съседка, трябва да се подготвят, че в страната ще се влиза само със здравни протоколи, изготвени от правителството и Комисията по инфекциозни болести. Всеки, пътуващ до южната ни съседка, ще трябва да има здравен сертификат, издаден максимум до 72 часа по-рано, в който е записано, че не е носител на заразата.

От тази година в гръцките хотели няма да имат бюфети, а ще се сервира само по онлайн каталог, който ще се изпраща на туристите по мобилен телефон. Шезлонгите на плажа ще са с покритие за еднократна употреба, а задължителната дистанция между чадърите е 2 метра.

Здравните протоколи в момента са в процес на уточняване, като се очаква да са готови в средата на месеца, хотели отварят врат от 1 юни.

Носенето на маски и ръкавици в затворени помещения и по време на пътуване са задължителни. Във всеки хотел ще има лекар, който ще преценява дали туристите трябва да бъдат тествани за вируса. Ще има и „карантинен хотел“, в който ще бъдат настанявани евентуални носители на заразата.

Туристите ще могат да напускат Гърция без какъвто и да било контрол, за да се избегне риска от карантина в страната, който допълнително би спрял чуждите туристи. 

20 % от БВП на Гърция идва от туризма. През 2019 г. туристите са били над 31 милиона, което е три пъти повече от населението на страната, а един от всеки четирима гърци е зает в туристическата индустрия или свързаните с нея бизнеси.

Facebook коментари