fbpx Прахосмукачката-робот на Kärcher - когато друг ти свърши работата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Прахосмукачката-робот на Kärcher - когато друг ти свърши работата

Усещате ли, че бизнес сезонът се завърта с бясна скорост още преди да е започнал. Дето се казва, ваканциите приключиха вчера, но вече започваме да ги забравяме, защото оборите на живота се увеличават всеки един изминал ден. А и започва последното тримесечие на годината, когато буквално всичко е „грабвайте телата“, все едно повече 1 януари няма да има….

И когато денят е изпълнен с всякакви емоции (и лошите и хубавите са уморителни), а вечерта ви чакат децата да споделят тези от училище или да решите с тях някоя забравена задача и междудругото да сложите и вечерята, как ще седнете да чистите и подреждате къщата. Остава неделя. Ама, нали тази неделя е, за да си починете?!  

Не познавам жена, още повече мъж, които да обичат да чистят, дори и двамата да си поделят дейностите по това (за радост все повече мъже осъзнават, че почистването на дома не е само женска работа). И ако някога прабаба ми е премитала всеки ден пред входната врата, то днес в дигиталното време, вече имаме и дигатална, умна „метла“ или иначе казано – прахосмукачка робот на Karcher RCV 5, която може да я включваме всеки ден. Докато точно приготвяме вечерята, например.

Ако имате твърди подове и килими с нисък косъм, тази машина може да свърши отлична работа. Сухата мръсотия се събора във вграден контейнер за отпадъци чрез въртяща се четка отдолу и страничната четка за ръбовете. Ултразвуков сензор открива и килими, на които е нужна максимална мощност на засмукване чрез функцията Auto Boost. Ако искате може да пуснете робота само да избърше. Тогава автоматично избягва килимите. Умната машина се командва и чрез приложение, от което се изпраща на обиколка за проучване по терена, като автоматично създава карта на стаите чрез откриване на околностите (LiDAR).

Така за всяко помещение могат да се задават индивидуални параметри за почистване. Двойната лазерна система с камера, която има роботът открива и избягва плоски препятствия като кабели, чорапи, саксии или обувки. Допълнителни сензори предотвратяват падането му по стълби.

RCV 5 може да работи дори и да не сте вкъщи, което е най-хубавото, защото може да му зададете време, когато няма никой у дома и машината спокойно може да почисти. Командвате и наблюдавате напредъкът на чистенето чрез приложението.

Ако имате домашни любимци, може да пускате робота всеки ден, за да почиства падналите косми, което е огромно облекчение и пестите много лично време. Най-хубавото е, че машината е изключително тиха и ако работи, докато сте повече хора вкъщи, няма да ви смущава разговора като бучи, докато чисти коридора или някое друго помещение. Освен това е компактен, не заема голямо място и тежи само 3,5 кг.

Днес времето е по-ценно от всичко останало. Затова инвестицията в подобен уред, която може да ви осигури свободно време за други дейности или дори просто да ви даде глътка въздух да прочете книга. Не на последно място да си спестите умората от почистването с всяка друга прахосмукачка.

Четете още от поредицата с Kärcher

за подопочистваща електрическа машина ТУК

и

ТУК