fbpx Над 20 нови членове на френската камара у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Над 20 нови членове на френската камара у нас

Над 20 нови членове на френската камара у нас

Френско-българската търговска камара (ФБТК) отпразнува седмата годишнина от създаването си, която присъства и посланика на Република Франция в България Н.Пр. г-н Филип Отие. Традиционно се събраха водещи личности, представители на френския и български бизнес и на институциите.

Председателят на Френско-българската търговска камара Стефан Дюлае приветства гостите и изрази задоволството си от развитието на френския бизнес в България. От началото на годината над 20 нови членове са се присъединили към камарата, сред които Ernst and Young, Coface, Gunyfal, Egis (инфраструктурни проекти в областта на водата), както и хотелите Accor чрез марката Novotel. Друго важно развитие за френския бизнес e официалното преминаване на Emporiki Bank във френската група Credit Agricole.

Стефан Дюлае наблегна и на засилването на сътрудничеството на камарата с правителството и местната администрация. Съвместно с Българската агенция за инвестиции ФБТК участва в бизнес форум, организиран в рамките на Международния панаир за селскостопански хранителни продукти в Париж на 22 октомври.

Посланикът на Франция в България, Филип Отие, подчерта, че френските власти обръщат изключително внимание на възстановяването на равновесието по отношение на търговския баланс, и следователно на засилването на икономическото присъствие на Франция в чужбина, както и на икономическата й дипломация. Той изрази задоволство от осъществените от френски предприятия многобройни инвестиции в България през изминалата година.

Facebook коментари