fbpx Над 200 търсещи работа в Пазарджик се срещнаха с работодатели | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Над 200 търсещи работа в Пазарджик се срещнаха с работодатели

 

Над 200 търсещи работа в Пазарджик се срещнаха лично с представители на производствени компании от Тракия икономическа зона. През изминалата събота, 13 май 2017 г., се проведоха „Индустриални дни на кариерата“, част от инициативата за търсене на кадри за големите пловдивски работодатели. Компаниите, които участваха в събитието в Пазарджик, са  Белла България, Кауфланд България и Сенсата Технолоджис България, като предлаганите от тях нови работни места надхвърлят 1500.

След представянията всеки от кандидатите имаше възможност да разговаря лично с работодателите. „Фирмите предлагат транспорт до Пазарджик, при разликата в заплатата и условията на труд си струва да пътувам малко повече до работното място и бих започнал работа в някоя от тях“, заяви един от посетителите на събитието.

„Конкуренцията за кадри между фирмите в Тракия икономическа зона налага естествено догонване между тях – когато едно голямо предприятие подобри условията на труд, другите работодатели също правят промени, за да могат да задържат кадрите си. Това е естествен пазарен процес и е от полза за работещите в зоната“, заяви Благовеста Пугьова, оперативен директор на JobTiger.
Следващото събитие е в гр.Съединение на 3 юни, от 10 до 12 часа, в читалище „Съединение 1875“, като там ще се включат и други работодатели.