fbpx Нараства търсенето на планински имоти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Нараства търсенето на планински имоти

След селските къщи - идва нов тренд на пазара на имоти и той е за нарастващо търсене за покупка на имоти в планинските курорти.

Данните на BULGARIAN PROPERTIES сочат, че за периода 1.03.2020 - 31.07.2020 сделките в планинските курорти са нарастнали с 30%. Сред тях Боровец води по ръст на интереса на купувачите и реализираните продажби на имоти през последните месеци.

Предимството на планинския курорт е в това, че е подходящ за целогодишен туризъм, тъй като и в летните месеци има редица активности и атракции, които набират популярност и все повече хора предпочитат отдих сред прохладата и спокойствието на планината.

Също така, през последните години доходността от отдаване под наем постепенно нарастваше и достига нива, които привличат вниманието на инвеститори за инвестиция с цел отдаване под наем.

Допълнителен плюс на Боровец е това, че предлагането на имоти е доста ограничено и конкуренцията от ваканционни комплекси не е толкова голяма, а близостта до София дава възможност за собствено ползване на имота и по-добър стандарт на живот, особено в условия на епидемия.

Ползите от собственото жилище в курортен комплекс, в съчетание с възможност за работа или учене от дистанция, дава много повече възможности за постигане на по-добър баланс и по-качествен живот сред природа и чист въздух.

Именно това стимулира интереса и към ваканционни, и към селски имоти, а България предлага голямо разнообразие и в зависимост от предпочитанията на хората, всеки се ориентира да намери собствено място извън пределите на големия град.