fbpx Най-скъпият NISSAN, GT-R NISMO, очаква своя български собственик | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Най-скъпият NISSAN, GT-R NISMO, очаква своя български собственик

Най-скъпият NISSAN, GT-R NISMO, очаква своя български собственик

Най-бързият и най-защеметяващ Nissan - GT-R NISMO вече е в София, и съвсем скоро очаква своя собственик. Може би очаквано, за единичната бройка на тази нисколетяща четириколесна машина вече има няколко кандидати. Впечатляваща е и цената му от 361 900 лева, което го прави най-скъпият Nissan внасян някога в България, но със сигурност си заслужава парите.
Спортното чудовище е скрило под предния капак битурбо V6 двигател с работен обем 3,8 литра, 600 к.с. – които са с 30 к.с. повече от всеки друг автомобил в гамата. Целият този сбор от цифри и мощ създава почти нереалното ускорение от 2,6 сек. от 0 до 100.

 

Двигателят разчита на два големи турбокомпресора, използвани в GT3 надпреварите, като мощността се предава към четирите колела посредством 6-степенна трансмисия с двоен съединител и лостчета за превключване на предавките от волана.

 

Едно от основните подобрение в новия GT-R е още по-луксозният и изискан интериор, който буквално стъписва. Арматурното табло, воланът и централна конзола са облицовани с висококачествената кожа Alcantara. А карбон има и в седалките Recaro, които буквално „залепват” за тялото и също са тапицирани с кожа и червени акценти от Alcantara.

 

Подобно на стандартния автомобил, предницата на GT-R NISMO се отличава с освежено лице и драматична нова броня. Тя е изработена изцяло от карбон, за да се намали теглото. С цел да подпомогне охлаждането на мощния двигател на автомобила, тъмната хромирана „V-motion” радиаторна решетка е увеличена, за да поглъща повече въздух.

 

Промените в дизайна са внимателно изпълнени, за да подобрят въздушната обтекаемост около автомобила и да генерират висока притискаща сила, като същевременно с това насочват въздуха около колелата. GT-R NISMO генерира по-голяма притискаща сила от всеки друг сериен автомобил Nissan до момента, което води до изключителна стабилност при висока скорост.

 

Поведението на GT-R NISMO също е било подобрено, благодарение и на съществено подсилената структура на купето на стандартния модел. Това е позволило на инженерния екип допълнително да прецизира настройките на амортисьорите, пружините и стабилизаторите на GT-R NISMO. Това, комбинирано с увеличеното въздушно притискане на автомобила, води до създаването на най-динамичния в пътно отношение GT-R NISMO до момента.

 

Обяснимо, нямаше как да се „повозим” на този автомобил, но пък имахме възможност да врътнем по едно кръгче с „обикновения” GT-R, който е със скромните 570 к.с. Искрено вярвам, че този ден не е имало полицаи по околовръстното шосе на София, защото тази машина, залепвайки те за седалката, буквално „излита”! И напълно вярвам, че ускорението е 2,8 сек е такава (стандартния GT-R е с цели 2 стотни от секундата по-бавен!). А адреналинът направо те удря в сърцето! Този автомобил трябва да се кара с много мисъл, с много осъзване какво държиш в ръцете си, за да изпиташ истинското удоволствие от управлението на суперавтомобил.

А кой ще е новият собственик на уникалния GT-R NISMO ще го разпознаете – по звука…

 

Facebook коментари