fbpx Нова обединена структура на Whirlpool и Indesit в региона | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нова обединена структура на Whirlpool и Indesit в региона

Whirlpool Corporation анонсира новата си организационна структура за регион EMEА, след като приключи процесите по придобиването на Индезит Кампъни.

В тази връзка, Алена Георгиева, регионален директор на Indesit Company за южна Европа, включваща България, Хърватска, Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Македония, Косово, Гърция, Кипър и Албания, поема поста регионален директор на Whirlpool Corporation за Гърция, България и Адриатика, което освен гореизброените държави включва и Словения.

Георгиева започва кариерата си в Офиса на Европейската общност в Атина. Продължава развитието си в областта на маркетинга в Opel General Motors България, следвано от осем години в "Бритиш Американ Табако", от които три години в регионалната централа за Централна и Източна Европа в Будапеща като Регионален Мениджър по Развитието.

Настоящият Управляващ директор на Whirlpool Corporation за България Васил Илиев, поема ръководството на интегрирания бизнес за България. Той е един от създателите на офиса на Уърлпул България през 1995 год. Преди това работи за кратко в различни компании от авиационния и финасов сектор. В периода 1996 – 1997 година е на длъжност финансов контрольор на дружеството, a през 1998 год. е назаначен за Управител.